רשת קפה גרג מנדבת מתכון המבורגרג - פורטבלו המבורגרג:
צילום: אסף לוי
מרכיבים:
1 פטריית פורטבלו בקוטר 10 ס"מ ללא הרגל
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס מים
לחמניית המבורגר
1 כף מיונז
1/2 כף קטשופ
1/2 כפית חרדל
רוטב טריאקי
1 עלה חסה ערבית
2 פרוסות עגבניה
2 טבעות בצל
מלפפון חמוץ
שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה:
מערבבים את קמח החומוס וכוס המים בתערובת הומוגונית בסמיכות של בלילת פנקייק.
בינתיים בסיר נפרד, מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או מחבת מתאימה.
את הפטריה נטבול בבלילת החומוס ונטגן כדקה מכל צד.
נוציא אותה מהשמן ונעביר לתבנית תנור כשתחתית הפטריה פוגשת את תבנית האפייה, ונמשוח את הפטרייה ברוטב טרייאקי בנדיבות.
נכניס לאפיה של 180 מעלות כ-3 דקות.
נערבב את המיונז, הקטשופ והחרדל ונמרח אותם על תחתית לחמניית ההמבורגר.
נניח את הפטריה על הלחמניה המרוחה, נוסיף מעל את העגבניה, הבצל והחסה ונסגור את מכסה לחמנית ההמבורגר.
ניתן להגיש עם צ'יפס.
* המנה מוגשת ברשת קפה גרג ברחבי הארץ