קרררר בחוץ וחם בלב - השף בני מדר מעניק לנו מספר מתכונים מחממי לב לחורף הקר – מרקים וקדירות.
מרק מינסטרונה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
1 כרישה חתוכה לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 תפו"א חתוך לקוביות
כוס שעועית ירוקה ( 100 גרם)
כוס אפונת גינה ( 100 גרם )
2 עגבניות קלופות ללא גרעינים
100 גרם שעועית לבנה מבושלת
100 גרם שעועית שחורה מבושלת
5 כוסות ציר ירקות
2 כפות רסק עגבניות
1 שן שום
מלח, פלפל לפי הטעם
קורט סוכר
קורט אורגנו, לפי הטעם
ניתן להוסיף פסטה יבשה
אופן ההכנה
מבשלים את כל הירקות עד לריכוך ומבלים לפי הטעם.
מרק תירס
מרכיבים
2 קילו תירס קלופים
5 כוסות ציר ירקות
2 כפות סוכר
1 כף סויה
1 כף שמן סומסום
1 כף ג'ינג'ר
1/2 כוס חלב קוקוס
אופן הכנה
לבשל את כל המצרכים בציר ירקות לטחון ולסנן במסננת.
מרק ארטישוק ירושלמי
מרכיבים
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
1 כרישה קצוצה
3 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 קילו ארטישוק ירושלמי
200 גרם תפו"א
200 מ"ל שמנת מתוקה / חלב קוקוס
5 כוסות ציר ירקות
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט (לפי הטעם)
אופן ההכנה
מבשלים את כל המרכיבים ביחד עד ריכוך, טוחנים בבלנדר יד ומגישים.
מרק סיציליאני
מרכיבים
מעט שמן זית
2 בצל לבן קצוצים
5 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
גבעולים מסלרי 1
1 כרישה קצוצה
3 עגבניות חתוכות לקוביות
3 כפות קמח
2 כפות רסק עגבניות
1 ליטר ציר ירקות/מים
300 גר' פסטה מבושלת
2 כפות מלח
1 כף פלפל שחור
חופן עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה
מטגנים את כל הירקות ביחד כ- 2 דקות
מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן עוד דקה
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד דקה
מוסיפים את הציר הירקות/המים, מבשלים כ- 20 דקות
מוסיפים את הפסטה, מתבלים במלח, פלפל ועלי בזיליקום
ומבשלים עוד 5 דקות.
מרק חצילים
מרכיבים:
מעט שמן זית/50 גר' חמאה
1 ק"ג חצילים קלויים – יש להשתמש רק בבשר החציל
2 בצלים לבנים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
1 כף כמון
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1 כוס שמנת צמחית/שמנת מתוקה
מים עד כדי כיסוי
עלי אורגנו קצוצים מ- 5 גבעולים
אופן ההכנה –
מטגנים את הבצל והשום בשמן זית/חמאה עד להזהבה
מוסיפים את בשר החצילים הקלויים, את הכמון, המלח השחור ומטגנים כדקה.
מוסיפים את השמנת הצמחית/המתוקה ואת המים.
מבשלים כ- 20 דקות.
מוסיפים את האורגנו ובמבשלים עוד 5 דקות.
טוחנים בבלנדר יד ומגישים.
תבשיל מרוקאי – תבשיל בשר ראש עם חומוס
מרכיבים:
1 קילו בשר ראש
2 כוסות גרגירי חומוס
3 כפות שמן זית
3 פלפלים אדומים חריפים
1 ראש שום
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
3 כוסות ציר בקר
2 כוסות רסק עגבניות
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הפלפלים, מוסיפים עגבניות, שום, רסק עגבניות .
מוסיפים את גרגירי החומוס והבשר ומטבלים לפי הטעם.
מבשלים כ- שעה וחצי על אש נמוכה.
לפני ההגשה מוסיפים כוסברה.
המלצת השף - ניתן להגיש על קוסקוס חם !
תבשיל מוח מרוקאי
רכיבים
חצי ק"ג מוח מבושל במים
2 בצל לבן קוביות קטנות
10 שיני שום שלמות
2 פלפל אדום קוביות בגודל 2 ס"מ X2 ס"מ
2 פלפל צהוב קוביות
2 פלפל ירוק חריף חתוך גס
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כורכום
2 כפות מלח
1 ליטר מים
1 ק"ג גרגרי חומוס מבושלים/מקופסא/קפואים
חופן כוסברה קצוצה
אופן הכנה
יש לבשל את המוח במים למשך 15 דקות, לקרר ולחתוך לקוביות של 2X2 ס"מ בסוטאז' , לטגן את הבצל במעט שמן חם עד הזהבה.
להוסיף את השום ואת הפלפלים ולטגן כ – 5 דקות.
להוסיף את הפפריקה, הכורכום, המלח ולטגן כדקה.
להוסיף את גרגרי החומוס, קוביות המוח וקוביות שקדי העגל.
להוסיף את המים ולהביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, להנמיך את האש, ולבשל כ- 40 דקות
לקראת סוף הבישול להוסיף את הכוסברה הקצוצה.
בהמלצת השף – מומלץ להגיש על מצע פירה, קוסקוס או בתוך קונכיות פילו מטוגנות.
תבשיל עוף ופירות יבשים (נוסח טנזייה)
רכיבים
1 ק"ג פרגיות חתוכות ל- 2 מטוגנות במחבת פסים עד לסגירת הבשר.
מעט שמן זית
2 בצלים לבנים קצוצים
2 מקלות קינמון
100 גר' משמשים מיובשים
100 גב' שזיפים מגולענים מיובשים
1/2 כוס יין אדום חצי יבש
1/2 כוס דבש
100 גר' אגוזי מלח קלויים שלמים
1 כפית ציפורן טחון
1 כפית אגוז מוסקט
1 כוס מים
אופן הכנה
בסיר סוטאז' לטגן את הבצל עד הזהבה.
להוסיף את מקלות הקינמון, את המשמשים והשזיפים ולטגן כ- 2 דקות
להוסיף את היין והדבש, לטגן מעט להוסיף את שאר המצרכים. להוסיף את המים
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ- 40 דקות באש נמוכה, עד להסמכה של הרוטב.
תבשיל בשר ראש עם ארטישוק ירושלמי וזיתי קלמטה
רכיבים
1 ק"ג בשר ראש
300 גר' ארטישוק ירושלמי
50 גר' זיתי קלמטה
6 שיני שום
צרור עלי מנגולד
1 גבעול סלרי
3 כפות שמן
3 כוסות ציר בקר
זעפרן, מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הארטישוק, הזיתים, השום וגבעול הסלרי עם רסק העגבניות.
תבלים לפי הטעם.
מוסיפים את ציר הבקר ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
המלצת השף - ניתן להגיש על קוסקוס חם !
תבשיל שקדי עגל עם ארטישוק, שום וכוסברה
רכיבים
1/2 ק"ג שקדי עגל
300 גר' לבבות ארטישוק
5 שיני שום
גבעול סלרי
1 כף כורכום
1/2 כף פפריקה מעושנת
20 גר' ראש ג'ינג'ר
צרור כוסברה
1/4 כוס מים
2 כפות מלח
אופן ההכנה
יש לחלוט את שקדי העגל הטריים ולחתוך לקוביות
לטגן את שיני השום, גבעול הסלרי ואת לבבות הארטישוק.
להוסיף את שקדי העגל והג'ינג'ר ולתבל
להוסיף 1/4 כוס מים
לטעום ולהשלים טעמים ולהוסיף כוסברה.