אחרי שבוע של מצות ושלל ארוחות משפחתיות, מגיע תורה של המימונה - שלל מתוקים, עוגות ועוגיות יונחו על הצלחות. והדיאטה? נו.. תמיד יש את מחר.
מתכון למופלטה
החומרים:
ק"ג קמח
כפית מלח
מים בערך בין 4-5 כוסות פושרים .
חמאה ודבש למריחה
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את החומרים לבצק. נותנים לבצק לנוח כ-15 דקות. מחלקים את הבצק ויוצרים כדורים בקוטר 25 ס"מ ומשמנים כל כדור בשמן. מניחים בצד לנוח שוב לכ- 15 דקות . מחממים מחבט טפלון או נירוסטה עם מעט מאד שמן. מרדדים כל כדור על משטח משומן ומניחים על המחבת כשהמופלטה הראשונה מוכנה הופכים אותה ומניחים עליה עוד אחת וכך הלאה הופכים ומניחים עד שמקבלים ערימה יפה. עד לסיום כל המופלטות.
מגישים עם דבש וחמאה.
מתכון לעוגת סולת
מאת: מסעדת גואטה
מרכיבים:
קילו סולת
כוס סוכר
1 אבקת אפייה
2 אבקת וניל
כוס שמן
כוס וחצי מים
מעט מי ורדים
כ-15 תמרים כבושים
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים. מעבדים לעיסה אחידה ובסוף מחלקים אותה לשתיים. משמנים תבנית בקוטר 26*24 ס"מ. מניחים חצי מהכמות של הבצק בעדינות לתבנית ומהדקים לדפנות. את התמרים פותחים ומניחים על מחבת עם מעט שמן על אש קטנה לכמה דקות (כדי שהם יפתחו). לאחר מכן מניחים אותם מעל הבצק בתבנית. אז מניחים את החלק השני של הבצק מעל התמרים. חותכים את העוגה לריבועים (בכל ריבוע אפשר להוסיף בוטנים מעל) ומכניסים לתנור בחום של 180.
במקביל מכניסים לתוך סיר 2 כפות סוכר, 3 כוסות מים, מעט מיץ לימון ומעט מי ורדים ובוחשים עד שנוצר לנו נוזל אחיד דבשתי. אחרי שהעוגה מוכנה יוצקים מעליה את נוזל הדבש שהכנו ומקררים.
מתכון לריבת ורדים
מאת: משתלות ונדי
רבים אינם יודעים שמעלי הורדים אפשר לרקוח ריבות עריבות לחייך ולחלוט תה טעים בצורות שונות. משתלות וונדי ממליצים על מרשם פשוט להכנה שתוכלו לרקוח מהורדים בגנכם. לשם כך נשתמש בוורדים כלאי התה עם הפרחים הגדולים. מומלץ לא לרסס את הורדים כחודש לפני האסיף כדי להנות ממאכלים נקיים ובריאים.
המצרכים:
½ ק"ג של עלי כותרת שטופים ומיובשים.
2 ק"ג סוכר
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
1 כפית ג'לטין מומס (למי שאוהב ריבות סמיכות)
ההכנה:
מערבבים את עלי הכותרת עם ½ ק"ג סוכר ומשאירים בכלי מכוסה ליום אחד, מנערים מספר פעמים ביום.
מעבירים את התערובת לסיר עם שארית הסוכר ומוסיפים את המים ואת הג'לטין.
מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס כולו, מגבירים את האש ומרתיחים במשך 10 דקות או עד שמקבלים עיסה נוזלית סמיכה.
גם בפירות הורדים לאחר הפריחה – טריים או מיובשים - תוכלו להשתמש לחליטת תה.
מתכון לכדורי תמרים
מאת: גילה כהן
המרכיבים ל-15-20 כדורים:
חבילת תמרים ללא חרצנים
50 גרם חמאה רכה
½ כוס אגוזי פקאן קצוצים
קוקוס לגלגול
אופן ההכנה:
לושו בקערה גדולה את התמרים, החמאה ואגוזי הפקאן.
הרטיבו את הידיים וצרו כדורים קטנים של התערובת.
גלגלו את הכדורים בקוקוס.
קררו במקרר, לפחות שעה.
עוגות קוקוס קטנות
מאת שף בכיף
חומרי גלם (כ-35 מנות אישיות):
8 ביצים
3 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
6 כוסות פתיתי קוקוס
עטרות נייר לאפייה
הכנה:
להכניס את ביצים לתוך קערה ולערבב היטב.
להוסיף סוכר + סוכר וניל ולערבב היטב
להוסיף את הקוקוס ולערבב .
לסדר עטרות נייר לאפייה על גבי מגש של תנור למלא את העטרות בחומר (לא עד הסוף)
ולאפות בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
ניתן להוסיף פצפוצי שוקולד לפני האפייה.
ניתן לצפות את העוגות האפויות בקרם שוקולד / או שוקולד מומס.
מתכון למרק תותים על קרם ברולה לשישה סועדים
מרכיבים:
קרם ברולה:
ליטר שמנת מתוקה 42 אחוז
2 חלמונים
מקל וניל
גבעול טימין
מרק תותים:
חצי קילו תותים טריים
חמישים מ"יל מיץ לימון טרי
150 מ"יל מיץ תפוזים טרי
אופן הכנה:
קרם ברולה: מרתיחים את ה
למרק התותים: טוחנים את החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.
מוזגים את המרק על קרם הברולה ומקשטים בחצאי תותים טריים.
ניתן ללוות בכדור גלידה בטעם פירות יער או פסיפלורה.
תירבחו ותיסעדו!