אין כמו פסטה טרייה עם רוטב עשיר לארוחת משביעה בימות החורף הקרים – 4 מתכוני פסטות באדיבות מסעדת Piano Piano
מאת: אבינועם ירדן
מתכון לפסטה ולנטינה
מרכיבים:
20 יחידות שרימפס מקולף
3 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
2 כפות עגבניות מיובשות פרוסות דק
3 כפות מיץ לימון
כפית שום כתוש
חצי כוס יין לבן
חצי ליטר שמנת מתוקה 32%
15 עלי בזיליקום
אופן הכנה:
במחבת מטגנים את החמאה, שום, עגבניות קצוצות והעגבניות המיובשות עד לרתיחה. מוסיפים למחבת היין ומאדים את האלכוהול. מוסיפים מיץ לימון ושמנת ומצמצמים 70% הנוזלים. מוסיפים את השרימפס והבזיליקום כשהשרימפס מוכן (2-3 דקות לאחר הוספתו למחבת, מוספים את הפסטה. מתבלים במלח על פי הטעם.
מתכון לפסטת קרבונרה
מרכיבים:
200 שמנת מתוקה 32%
2 חלמונים
פלפל שחור לפי הטעם
200 ציר בקר:
2 בצלים גדולים
2 גזרים גדולים
2 ענפים סלרי
4 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי
חצי ליטר יין אדום
200 גרם קמח
5 כפות סויה
4 כפות דבש
אופן הכנה:
לציר: שורפים בתנור את העצמות המח עם סויה ודבש. בסיר עם קצת שמן מטגנים את הירקות כשהם חתוכים לרצועות או קוביות במשך 15 דקות. מוסיפים את העצמות והיין, מאדים 10 דקות ומוסיפים
למנה: מטגנים את הבצל עם החמאה עד השחמה, מוסיפים את הבייקון, מוסיפים את היין ומאדים את האלכוהול. מוסיפים את השמנת והציר ומצמצמים את הנוזל לחצי מהכמות. מתבלים במלח ופרמז'ן לפי הטעם. מוסיפים את הפסטה (כשהיא מוכנה) מקפיצים ומעבירים לצלחת. מוסיפים חלמון חי על המנה ומערבבים מהר.
מתכון לפסטה פפרונצ'יני
מרכיבים:
פסטה מבושלת במים לפי הוראות יצרן
חבילת אנשובי
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
חצי צרור בצל ירוק
שן שום כתושה
חצי כוס יין לבן
חצי ליטר שמנת מתוקה 32%
אופן הכנה:
קולים את הפלפלים בחום גבוה בתנור עד שהם מתחילים להשחיר מבחוץ. מוציאים מהתנור ומכניסים לשקית ל10 דקות (עוזר לקילוף מהיר). מקלפים את הפלפלים היטב ופורסים לרצועות.
את החמאה והאנשובי טוחנים יחד עד לקבלת חמאת אנשובי. את הבצל הירוק קוצצים (
במחבת מטגנים את חמאת האנשובי, השום והפלפלים. מבשלים כדקה ומוסיפים את היין הלבן. מאדים את הרוטב ומוסיפים את השמנת. מצמצמים את הנוזל בחצי ומוסיפים פרמז'ן ומלח לפי הטעם. מוסיפים את הפסטה, מקפיצים עוד כדקה ומפזרים את הבצל הירוק מעל.
מתכון לפסטת ציידים
מרכיבים:
פסטה מבושלת במים לפי הוראות יצרן
חבילת פטריות שמפניון
חבילת פטריות פורטובלו
כפית חרדל
2 כפות בלסמי
2 כפות שמנת מתוקה 32%
מלפפון חמוץ פרוס לרצועות דקות
3 כפות פרמז'ן
ציר בקר:
2 קג' עצמות מח
2 בצלים גדולים
2 גזרים גדולים
2 ענפים סלרי
4 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי
חצי ליטר יין אדום
200 ג קמח
5 כפות סויה
4 כפות דבש
אופן הכנה:
לציר: שורפים בתנור את העצמות המח עם סויה ודבש. בסיר עם קצת שמן מטגנים את הירקות כשהם חתוכים לרצועות או קוביות במשך 15 דקות. מוסיפים את העצמות והיין מאדים 10 דקות ומוסיפים
למנה: במחבת חדשה ממיסים את החמאה ומטגנים את הפטריות והמלפפון חמוץ. מאדים קלות מוסיפים את היין ומאדים את האלכוהול. מוסיפים חצי ליטר מציר הבקר, שמנת, בלסמי ומצמצמים את הנוזל ב- 80%. מוסיפים את הבשר, וכשהוא מוכן מתבלים במלח לפי הטעם ובפרמז'ן. יוצקים על הפסטה.