מתכון של עוגת בראוני-גבינה מתוקה שאפשר להכין יחד עם הילדים
מאת: רינה ג'וי
החומרים הדרושים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
צנטר מס' 5, מס' 21 ומס' 18
שקית זילוף
קרם חמאה שוקולד
מצרכים לתחתית בראוני
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/5 כפית מלח
2/3 כוס חמאה ללא מלח או מרגרינה
1.5 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
4 כוסות שוקולד צ'יפס
4 ביצים
מצרכים למלית גבינה
3 חבילות גבינת שמנת
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמנת חמוצה
6 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית שקדים
מצרכים לקרם חמאת שוקולד
250 גרם חמאה רכה
1/2 כוסות אבקת קקאו
1 כפית תמצית וניל
4 כוסות אבקת סוכר
2 כפות חלב
הוראות הכנה לתחתית הבראוני
שלב ראשון
מערבבים בקערה גדולה את המרכיבים היבשים: קמח, סודה לשתיה ומלח.
שלב שני
בסיר מעל אש נמוכה ממסים את החמאה יחד עם הסוכר והמים ומערבבים עד שהסוכר נמס.
מוספים 2 כוסות שוקולד צ'יפס ומערבבים לתערובת אחידה. לאחר מכן מסירים מהאש ומוסיפים תמצית וניל.
שלב שלישי
מקציפים ביצים במיקסר ומוסיפים לקצף הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים היטב לתערובת חלקה. לאחר מכן, מוסיפים לתערובת 2 כוסות שוקולד צ'יפס.
שלב רביעי
משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה 180 מעלות 25-30 דקות. תחתית הבראוני צריכה להיות קרה לגמרי לפני שמניחים עליה את המלית.
הוראות הכנה למלית הגבינה
שלב ראשון
מקציפים במיקסר במהירות בינונית את גבינת השמנת עם הסוכר עד לקבלת מרקם חלק וקרמי (כ-5 דקות הקצפה).
שלב שני
מוסיפים את השמנת החמוצה והביצים, אחת אחת ולאחר מכן מוסיפים את תמצית הביצים ותמצית השקדים.
שופכים את התערובת על תחתית הבראוני המקוררת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כשעה ו-25 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הסגור כ-30 דקות נוספות.
בזמן האפייה יש להניח בתנור תבנית גדולה עם מים חמים מתחת לעוגת הגבינה.
מניחים לעוגה להתקרר שעה נוספת מחוץ לתנור ומכניסים למקרר לכ-4 שעות לפחות לפני שלב קישוט העוגה.
הכנת קרם חמאה שוקולד
שלב ראשון
בעזרת המיקסר עם להב ה"גיטרה", יש לערבב את החמאה עד לקבלת מרקם אוורירי ותפוח. מוסיפים את אבקת הקקאו, החלב ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
שלב שני
מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ומערבבים היטב במהירות בינונית ולאחר מכן, מערבבים במהירות גבוהה במשך כ-7 דקות עד שהתערובת קלה ותפוחה.
שלב שלישי
מכסים את קרם החמאה עם מטלית רטובה עד לתחילת קישוט העוגה. לפני השימוש עם קרם החמאה שנשמר במקרר יש להקציף שוב מספר דקות.
לפני שמגיעים לקישוט העוגה מומלץ להתנסות להתאמן בזילוף על הצלחת
בעזרת צנטר מס' 5 מזלפים צורות ספיראליות
בעזרת צנטר מס' 21 מזלפים סיומת בצורת צדף
בעזרת צנטר מס' 21 מזלפים סיומת בצורת רוזטה
בעזרת צנטר מס' 18 מזלפים סיומת בצורת זיגזג
בעזרת צנטר מס' 18 מזלפים סיומת בצורת שבלול
קישוט העוגה עם קרם החמאה
טיפ: מומלץ לקשט את העוגה כאשר היא מונחת על מוגש מסתובב.
מזלפים קרם חמאה דרך צנטר מס' 5 בצורה ספיראלית
מזליפים קרם חמאה דרך צנטר מס' 18 על שולי העוגה ליצירת סיומת.
רינה ג'וי היא חברה המתמחה בעיצוב וקישוט עוגות. רינה ג'וי מעבירה סדנאות לעיצוב עוגות לכל הגילאים.