מתכונים לפיקניק, רעיונות לארוחת פיקניק, כריכים לפיקניק • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכונים לארוחת פיקניק

מזג האוויר מתאים לצאת לחיק הטבע ולערוך פיקניק משפחתי באווירה פסטורלית. להלן הצעות למתכונים באדיבותן של מספר מסעדות לארוחות פיקניק קלילות וטעימות במיוחד.

פיקניק משפחתי


אין כמו סלט למנת פתיחה בארוחת פיקניק, הוא גם טעים, גם קליל וגם בעל ערך תזונתי:

 

 

מתכון לסלט קפרזה לסועד אחד:

2 עגבניות (אדומות ויפות)

כדור מוצרלה באפלו

4 עלי בזיליקום

חומץ בלסמי

שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן הכנה: פורסים את העגבניות ואת המוצרלה לפרוסות עגולות דקות. מסדרים את הסלט בצלחת הגשה עגבנייה- גבינה- עגבנייה- גבינה. קוצצים את הבזיליקום ומפזרים מעל הסלט. מתבלים בחומץ, שמן, מלח ופלפל לפי הטעם האישי. מומלץ לתבל בזמן ההגשה ולא לפני.

באדיבות השף אייל הרוש, מסעדת בליני


 

מתכוני כבושים להכנה שלושה ימים מראש:

 

מתכון לכרוב כבוש

2 ראשי כרוב לבן קטנים

1 ראש סלרי כולל גבעולים

חצי ראש שום

פלפל שאטה יבש שלם

2 כפות גדושות של מי מלח לכל ליטר מים מומס ע"י ערבוב


אופן הכנה: חותכים את הכרוב לרבעים מקלפים ופורסים לפרוסות של 4 ס"מ. מניחים בצנצנת או כלי רחב ועמוק חצי מכמות הכרוב. מרפדים מעל עם חצי מכמות המרכיבים מלבד מי המלח ופלפל השאטה. מניחים מעל את חצי הכרוב השני ומעל את שאר הרכיבים. מוסיפים מי מלח עד לגובה של כ- 5 ס"מ מעל המרכיבים, ומניחים מעל 2 צלחות הפוכות כמשקולת.

מחמיצים במקום חמים ונעים. לאחר יום מערבבים בעדינות. ממתינים עוד יומיים והכרוב מוכן. 

 
 

מתכון למלפפון כבוש

קילו מלפפונים- עדיפות לקטנים וקשים

2 ראש שום חצויים לרוחב השיניים

צרור גדול של שמיר שטוף

1 שורש סלרי קלוף שטוף ופרוס

2 פלפל שאטה יבש שבור לשניים

2.5 כפות גדושות מלח לכל ליטר מים (להמיס היטב ע"י ערבוב)


אופן הכנה: מכניסים לכלי החמצה חצי מכמות המלפפונים. מרפדים עם חצי מכמות השמיר וחצי מכמות הסלרי וחצי מכמות השום. מוסיפים את יתר המלפפונים ומעל את שאר החומרים ופלפל השאטה. מכסים במי מלח לפי הצורך עד 5 ס"מ מעל התערובת ומניחים בצד יומיים שלושה. רצוי במקום חם כמו מרפסת.

 
 

מתכון לאבטיח כבוש

3 מיני אבטיח- עדיף בוסר

2 ראשי שום חצויים לשניים לרוחב השיניים

צרור גדול של שמיר שטוף

1 שורש סלרי קלוף שטוף ופרוס

2 פלפל שאטה יבש שבור לשניים

2.5 כפות גדושות של מלח לכל ליטר מים (להמיס היטב ע"י ערבוב)


אופן הכנה: תחילה יש לקלף את הקליפה הירוקה של האבטיח ולאחר מכן לחצות ל- 2. להניח על הצד על קרש חיתוך ולפרוס פרוסות של 4 ס"מ. להניח חצי מכמות הפרוסות בתוך צנצנת או קערה פלסטיק גדולה ועמוקה בשורות שתי וערב. להניח בשכבה האמצעית חצי מכמות השמיר וחצי מכמות הסלרי וחצי מכמות השום. להוסיף את יתר פרוסות האבטיח ולהניח למעלה את יתר החומרים והפעם כולל פלפל השאטה. לכסות במי מלח לפי הצורך עד 5 ס"מ מעל האבטיח ולהניח צלחת הפוכה כמשקולת. להניח בצד להחמצה למשך יומיים שלושה. רצוי במקום חם כמו מרפסת.

מומלץ לבקש מהירקן אבטיח לא מתוק ולהדגיש שזה להחמצה. אם יש אבטיחי בוסר או מיני אז עדיף.


מתכון לעגבניות כבושות

קילו עגבניות קשות מאוד וחצי ירוקות\צהובות

3 שורש סלרי כולל גבעולים ועלים

3 פלפל שאטה יבש שבור ל- 2

2.5 כפות גדושות מלח לכל ליטר מים מומס ע"י ערבוב

2 ראשי שום חצויים לרוחב השיניים


אופן הכנה: לשטוף היטב את העגבניות ועלי הסלרי. לחרוץ עם סכין צורה של צלב בעומק של 1 ס"מ. לקלוף, לשטוף ולפרוס את שורש הסלרי. לחתוך את עלי הגבעול של הסלרי לאורך של 5 ס"מ. מניחים חצי מכמות העגבניות בצנצנת או מיכל עמוק ורחב. להוסיף לקערה חצי מכמות כל החומרים מלבד מי המלח ופלפל השאטה. להניח מעל את החצי השני של העגבניות מעל ומעל כל זה להניח את יתר המרכיבים ולמזוג מי מלח עד כיסוי של כ- 5 ס"מ מעל.  לכסות את הקערה עם 2 צלחות הפוכות כמשקולת ולהניח בצד כיומיים, לאחר מכן לערבב הכול יחד ולחכות עוד יומיים עד תום ההחמצה.

באדיבות עופר נלו, מסעדת חיים נלו.



למנה עיקרית מספר הצעות למתכונים של סנדוויצי'ם, הם נוחים לנשיאה, טעימים, מגוונים והכי חשוב משביעים:



 

כריך אלביס פרסלי

2 פרוסות לחם לבן

ביצה אחת

חצי כוס שמנת מתוקה

חמאת בוטנים

בננה אחת.

 

אופן הכנה: טורפים ביצה בקערה קטנה יחד עם השמנת ומשרים קלות את הלחם בבלילה. לאחר מכן מטגנים את הלחם בשמן ומניחים בצד לצינון. מורחים בצד הפנימי של הסנדוויץ' חמאת בוטנים בכל צד מסדרים באמצע פרוסות בננה.


כריך קלינטון (רוסט ביף)

2 פרוסות לחם (איזה סוג שאוהבים)

כף מיונז

4 טבעות בצל

4 פרוסות עגבנייה דקות

2 עלי חסה

5 פרוסות רוסט ביף


אופן הכנה: מורחים את החלקים הפנימיים של פרוסות הלחם במיונז, מניחים על שתי הפרוסות עלה חסה, עגבנייה וטבעות בצל. מסדרים בצד אחד את הרוסט ביף, סוגרים את הכריך, חוצים לשתיים ובתיאבון.


כריך המינגווי (סלט טונה)

2 פרוסות לחם כהה

מיונז

3 כפות סלט טונה עם מיונז

4 טבעות בצל

4 פרוסות עגבנייה דקות

2 עלי חסה

5 פרוסות רוסט ביף

 

אופן הכנה: מורחים את החלקים הפנימיים של פרוסות הלחם במיונז, מניחים על שתי הפרוסות עלה חסה, עגבניה וטבעות בצל. מסדרים בצד אחד את סלט הטונה, סוגרים את הכריך, חוצים לשתיים ובתיאבון.


באדיבות מסעדת אוונגרד


שום ארוחה לא שלמה בלי קינוח מתוק וטעים:

לפתן פירות אקזוטיים לארבעה סועדים

1 אננס

7 יח' קרמבולה

2 מנגו

1 ק"ג ליצ'י

1 פפאיה

250 גרם סוכר

50 גרם ג'לי בזק בטעם תות

מיץ לימון משני לימונים


אופן הכנה: את הפירות שוטפים היטב במים חמים. קולפים ומנקים את הפירות הרלוונטיים. את הקרמבולה חותכים לפרוסות, את הליצ'י קולפים ומגלענים, ואת שאר הפירות חותכים לקוביות בגודל של כ- 1 ס"מ מרובע.  מרתיחים סיר עם ליטר וחצי מים. מוסיפים את הפירות עד לרתיחה ולאחר הרתיחה מוסיפים את הסוכר, הג'לי ומיץ הלימון. ברגע שהסיר מגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות. מצננים ומכניסים למקרר.


באדיבות מסעדת "סנדר"

עוד מאות מתכונים לילדים מכל הסוגים

הכתבה נוצרה בתאריך : 29/04/2021
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו