מתכונים לסעודה חג ראש השנה, מתכונים של שאול בן אדרת וגיא פרץ • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכונים לסעודת ראש השנה

המתכונים החגיגיים לראש השנה של השף שאול בן אדרת 

 

אם בא לכם להכין את התבשילים של השפים שאול בן אדרת וגיא פרץ, הנה המתכונים המדוייקים והמלאים. שנה טובה!

 

 

 

מתכון לטאג'ין כבש ופירות יבשים

מרכיבים:

1 קילו כתף כבש פרוס בעובי 1 ס"מ

2 בצלים קצוצים

2 כפות כוסברה

200 גרם פירות יבשים: תמרים, שזיפים, משמש, תאנים.

2 כפות גרגירי רימון

חצי כפית ראס אל חנוט

מקל קינמון

חצי כפית ג'ינגר

5 כפות סוכר

רבע כוס יין מתוק

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את נתחי הבשר כ 3 דקות מכל צד. מוסיפים את הבצל לאותה המחבת ומזהיבים. מוסיפים סוכר לקירמול, פירות יבשים ואת התבלינים. מטגנים יחד כ 3 דקות ומוסיפים את היין. לאחר מכן מוסיפים כוס מים ומבשלים יחד עד לרתיחה. מעבירים לטאג'ין, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים למשך שעה.

 

 

 

מתכון לדג לוקוס חגיגי עם פול ירוק ולימונים כבושים

מרכיבים:

דג לוקוס שלם במשקל 1.500 גר' פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ

250 גרם פיל ירוק קפוא

50 גרם לימון כבוש ופרוס

10 שיני שום שלמות

4 פלפלים חריפים אדומים טריים

4 פלפלים חריפים מתוקים יבשים

צרור כוסברה קצוצה

צרור פטרוזיליה קצוצה

5 כפות שמן זית

2 כפות פפריקה מרוקאית

חצי כפית כורכום

קורט מלח

15 עגבניות שרי חצויות

 

אופן הכנה:

חותכים את כל הירקות לרצועות ומניחים כמצע על מחבת רחבה ועמוקה מעט לבישול. מניחים את הדג במרכז וממלאים את בטנו בחלק ממצע הירקות. מכינים מרינאדה באמצעות השמן והתבלינים ויוצקים על הדג. מוסיפים למחבת 2 כוסות מים ומבשלים יחד כחצי שעה.

מתכונים נוספים לראש השנה

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 22/09/2024
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו