המתכונים החגיגיים לראש השנה של השף שאול בן אדרת
אם בא לכם להכין את התבשילים של השפים שאול בן אדרת וגיא פרץ, הנה המתכונים המדוייקים והמלאים. שנה טובה!
מתכון לטאג'ין כבש ופירות יבשים
מרכיבים:
1 קילו כתף כבש פרוס בעובי
2 בצלים קצוצים
2 כפות כוסברה
2 כפות גרגירי רימון
חצי כפית ראס אל חנוט
מקל קינמון
חצי כפית ג'ינגר
5 כפות סוכר
רבע כוס יין מתוק
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את נתחי הבשר כ 3 דקות מכל צד. מוסיפים את הבצל לאותה המחבת ומזהיבים. מוסיפים סוכר לקירמול, פירות יבשים ואת התבלינים. מטגנים יחד כ 3 דקות ומוסיפים את היין. לאחר מכן מוסיפים כוס מים ומבשלים יחד עד לרתיחה. מעבירים לטאג'ין, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים למשך שעה.
מתכון לדג לוקוס חגיגי עם פול ירוק ולימונים כבושים
מרכיבים:
דג לוקוס שלם במשקל
10 שיני שום שלמות
4 פלפלים חריפים אדומים טריים
4 פלפלים חריפים מתוקים יבשים
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
5 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
קורט מלח
15 עגבניות שרי חצויות
אופן הכנה:
חותכים את כל הירקות לרצועות ומניחים כמצע על מחבת רחבה ועמוקה מעט לבישול. מניחים את הדג במרכז וממלאים את בטנו בחלק ממצע הירקות. מכינים מרינאדה באמצעות השמן והתבלינים ויוצקים על הדג. מוסיפים למחבת 2 כוסות מים ומבשלים יחד כחצי שעה.
מתכונים נוספים לראש השנה