אחת התוספות האהובות על הילדים הם הפתיתים. קל מאד להכין אותם והכי כיף לאכול אותם עם קטשופ. למרות זאת, אם משעמם לכם עם המתכון הקלאסי, אפשר להשתעשע עם מתכונים משודרגים כמו פיצת פתיתים, למשל...
צילום מירי זהר
מתכון לפתיתים קלאסיים לשני סועדים
מרכיבים:
כוס פתיתים (על כל כוס פתיתים יש להוסיף כוס מים)
חצי כפית אבקת מרק עוף
מלח
שמן לטיגון
אופן הכנה:
מחממים 3 כפות שמן בסיר בישול ומוסיפים את הפתיתים. מערבבים הכול יחד כחצי דקה על אש קטנה (שהשמן ייספג קלות בפתיתים). מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מקטינים את הלהבה מתבלים במלח, מכסים ומבשלים כ-5 דקות (עד שהמים מתאדים). נותנים לפתיתים לנוח למשך 10 דקות ומגישים.
מתכון לפתיתים תאילנדים לשני סועדים
מרכיבים:
כוס פתיתים
2 נתחי חזה עוף חתוך לרצועות
בצל גדול אחד חתוך לרצועות חצי ירח
4 כפות צ'ילי מתוק חריף
קורט מלח ופלפל
אופן הכנה:
במחבת מאדים את הבצל במעט שמן עד לשקיפות (שלב אחד לפני הזהבה). מוסיפים את רצועות חזה העוף וצורבים משני הצדדים עד שהעוף מוכן. מחממים 3 כפות שמן בסיר בישול ומוסיפים את הפתיתים. מערבבים הכול יחד כחצי דקה על אש קטנה (שהשמן ייספג קלות בפתיתים). מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מקטינים את הלהבה, מוסיפים את חזה העוף עם הבצל והצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל מכסים את הסיר וממשיכים לבשל למשך כ-5 דקות נוספות. מורידים מהאש נותנים לנוח כ-5 דקות ומגישים.
מתכון לפתיתים יפניים לשני סועדים
מרכיבים:
כוס פתיתים
קישוא אחד חתוך לחצי ולרצועות
גזר אחד חתוך לחצי ולרצועות
בצל אחד חתוך לחצי ולרצועות
כף טריאקי
מעט שמן
אופן הכנה:
במחבת מאדים את הירקות עם כף שמן למשך 10 דקות.
מחממים 3 כפות שמן בסיר בישול ומוסיפים את הפתיתים. מערבבים הכול יחד כחצי דקה על אש קטנה (שהשמן ייספג קלות בפתיתים). מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מקטינים את הלהבה מתבלים במלח, מכסים ומבשלים כ-5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את הירקות המאודים ואת הטריאקי. מערבבים היטב ומבשלים לעוד כ- 3 דקות.
מתכון לפתיתים פרסיים לשני סועדים
מרכיבים:
כוס פתיתים
תפוח אדמה פרוס לעיגולים
מעט שמן
קורט מלח
אופן הכנה:
את תפוחי האדמה מבשלים בסיר עם מים עד לריכוך. מייבשים ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה משני הצדדים.
בסיר עם כף שמן מסדרים את תפוחי האדמה. מעל מוסיפים את הפתיתים. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה מתבלים במלח, מכסים ומבשלים כ-5 דקות.