הקוקוס שלרוב, הוא לא חביב הילדים, יכול להפוך ללהיט כקינוח. הנה כמה רעיונות למתכונים מתוקים וקלים שבהחלט אפשר להכין עם הילדים במטבח
מאת: רוני פוקס
מתכון לפודינג קוקוס
באדיבות השף זיו שלף מקייטרינג שלף
מרכיבים:
400 מ"ל חלב קוקוס (ניתן לרכוש החנויות)
400 מ"ל חלב מתוק ומרוכז(כמות זהה לחלב קוקוס)
6 כפות סוכר
3 כפות קוקוס יבש
מבחר פירות טריים
רוטב:
3 כוסות מים
1.5 כוס סוכר
15-20 שזיפים מולבנים ללא גרעינים
אופן הכנה:
את כל המרכיבים מכניסים לתוך סיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבובו למשך 10-15 דקות.
לאחר מכן, מעבירים את התמיסה לקערה עם מעט מים קרים (כדי שהתערובת לא תדבק) או בתבנית אישית עד לקירור מוחלט.
רוטב: מביאים לרתיחה ומורידים את האש לבישול של 30 ד'. לאחר מכן מורידים מהאש, מקררים ומכניסים למקרר.
להגשה:
את הרוטב יוצקים מעל התבנית האישית או מסביב. מוסיפים מעל פירות לפי בחירה.
מתכון לכדורי קוקוס
באדיבות השף זיו שלף מקייטרינג שלף
מרכיבים:
300 מ"ל חלב מתוק ומרכוז
1 כף חמאה
1 חלמון
2 כפות אבקת קוקוס
1 חבילת קוקוס יבש
אופן הכנה:
מבשלים על אש נמוכה את החלב, חמאה, חלמון, אבקת קוקוס למשך 12 דקות תוך כדי בחישה.
לאחר מכן מעבירים לקערה ומכניסים למקרר לקירור מוחלט.
לאחר קירור התערובת יוצרים בעזרת כפית עיגולי קוקוס וטובלים את הכדורים בקוקוס היבש.
Kitchen קייטרינג, בהנהלת השף זיו שלף- עלומים 15 סביון. 054-6655920
מוסטאצ'ודוס - עוגיות אגוזים וקוקוס
מתכון באדיבות השף חיים סלומון, סדנאות בישול של רשת "4 שף"
המרכיבים:
5 כוסות אגוזי מלך
1 כוס קוקוס
1 כוס אבקת סוכר
2 כפיות קינמון
קורט ציפורן טחון
2 ביצים
2-3 ביסקוויטים כשרים לפסח
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את האגוזים דק דק. מוסיפים את הקוקוס, אבקת הסוכר, קינמון, ציפורן וביסקוויטים מרוסקים וטוחנים עד קבלת תערובת אחידה.
מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
מעבירים לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה עד שהתערובת מתחילה להידבק לדפנות הסיר. מעבירים לקערה ומצננים.
לאחר צינון, יוצרים עיגולים ומצפים בתערובת של קוקוס ואבקת סוכר.