בראש השנה, בית הדבש והדבורה ביד מרדכי מזמין את הילדים וההורים לשאול את כל השאלות על המתוק המתוק הזה.
מאת: מערכת לגדול
האם לדבש מפרחי אבוקדו יש טעם של אבוקדו? כיצד מייצרות הדבורים את הדבש? כיצד מגיע הדבש מהכוורת לצנצנת? את מי כוללת משפחת הדבורים? מהם מוצרי הבריאות הרבים שמקורם בכוורת?
על שאלות אילו ורבות נוספות תקבלו תשובות ב"בית הדבש והדבורה" בקיבוץ "יד מרדכי" שיפתח את שעריו בראש השנה.
הביקור יאפשר הצצה לתוך הכוורת ולעבודתם של הכוורנים, לצד הסברים על תהליכי העבודה, הדגמת פתיחת כוורת מבעד לקיר זכוכית, טעימת מגוון סוגי דבש מצוף פרחים ייחודיים, הסברים מפי דבוראים (=כוורנים), המדגימים את עבודתם, הסברים על מבנה משפחת הכוורת ועל החיים בה, כוורת זכוכית – הממחישה את כל המתרחש בכוורת, סרט וידאו להמחשת ייצור הדבש ורדיתו, הסבר על מוצרי הבריאות של הדבורים: מזון מלכות, פרופוליס, פולן ועוד.
הפעילות מתקיימת במסגרת פסטיבל הדבש 2006 אשר מתקיים ברחבי הארץ
שעות פעילות בחג: 14:00 – 10:00
מחיר כניסה: 16 ₪.
את הסיור ש לתאם מראש בטלפונים: 6720559 – 08, 2398835 – 052 או בפקס: 6734817 – 08.