קמפינג עם ילדים, טיפים חשובים ללינה בטבע ומה לקחת - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

קמפינג עם ילדים - כך תעשו זאת נכון

לינה בטבע עם הילדים – טיפים חשובים ולמי זה מתאים

 

קמפינג עם ילדים, טיפים חשובים להורים - אתר לגדול

צילום: Michael Quinn, אתר פליקר

 

מאת: עינב דרור

 

בתור הורים, המחשבה לצאת לקמפינג בטבע עם הילדים, נשמעת כמו החלטה אמיצה במיוחד. רוב ההורים יחשבו פעמיים לפני שיסכימו לחוויה כזאת, וחלקם יוותרו מראש - מאחר שלינה בחיק הטבע עם הילדים מעלה חששות ותהיות רבות...


האם הילדים יצליחו להירדם בשק שינה? מה ואיך מבשלים להם לאכול? ואיך הילדים מסתדרים בלי שירותים צמודים? כאן ננסה לשפוך אור על הנושא ולהבין אחת ולתמיד במה שונה חוויית הקמפינג כשיוצאים עם ילדים, איך נערכים לחופשה כזו, ולמי זה מתאים.

 

קמפינג - מה זה אומר בעצם?

טיול קמפינג עם הקטנים שלנו בהחלט יכול להיות מאתגר. ישנם הרבה משתנים להתחשב בהם, כמו גיל הילדים, מזג האוויר ועוד. עם זאת, קמפינג עשוי להיות טיול ייחודי ויוצא דופן עבור הילדים, כזה שזוכרים לשנים רבות, ולפעמים הוא גם עדיף על לינה מסודרת במלון או בצימר.


כשמדברים על קמפינג (מחנאות), למעשה מדברים על לינה באתרים שונים בארץ, בחניונים מותאמים, חוות, יערות, ולאמיצים במיוחד - לינה בטבע, פשוטו כמשמעו. אך מה שכדאי לדעת זה שחוויית הקמפינג היא לגמרי בידיים שלכם.
כלומר, הורים שכבר מתורגלים ויצאו לקמפינג בעבר עם הילדים, יכולים לגוון וליהנות מאתרים שונים. אבל אם זו הפעם הראשונה שלכם, ואתם חוששים מהתגובות של הילדים, דעו שאפשר לצאת לקמפינג וליהנות מאתרים מאורגנים ונקיים, המציעים מקלחות ושירותים מסודרים.
מלבד זאת, קמפינג משפחתי עשוי לחסוך לכם עד אלפי שקלים, לעומת חופשה במלון או בצימר.

 

קמפינג עם הילדים - אתר לגדול


אם עדיין לא השתכנעתם, הנה עוד כמה סיבות טובות לצאת לקמפינג עם הילדים:

 

שיעור לחיים

חופשה במלון למשפחות או צימר למשפחות היא חופשה מפנקת, ואין כל רע בכך. כל המשפחה נהנית ממגוון רחב של מטעמים, שירות חדרים, בריכה, ג'קוזי ועוד פינוקים. אך יתרון הקמפינג על חופשה במלון או צימר, הוא הלימוד -  קמפינג בחיק הטבע מאפשר ללמד את הילדים שניתן ליהנות גם מהרבה פחות.


במקום בריכה, אפשר להשתכשך במעיינות ואגמים, לשכב על ערסל ולשקוע בספר טוב, להתעורר בבוקר לנופים מרהיבים, ולאכול תבשילים משפחתיים תחת שמיים זרועי כוכבים. בקמפינג הילדים לומדים שאפשר ליהנות מהדברים הפשוטים בחיים,  ובעיקר מתחושת ה"ביחד".


טיפ 1: חודשי הסתיו והאביב הם המתאימים במיותר לקמפינג עם הילדים, מאחר ובחודשי הקיץ קיימת סכנת התייבשות ומכות חום, דליקות ועוד. אך בכל מקרה בכל עונות השנה, זכרו להצטייד בחומר דוחה יתושים עבור הילדים (ועבורכם), קרם הגנה, כובעים, ביגוד מתאים להליכה בשמש, במים, ובטבע, ומצעים נעימים ומוכרים מהבית שיקלו על הילדים את חווית השינה מחוץ לבית.

 

חוויה יוצאת דופן

קמפינג עם הילדים הוא חופשה מסוג אחר לגמרי, המאפשרת לכם ליצור זיכרונות משפחתיים בלתי נשכחים. ברוב המקרים, הילדים ייהנו מאוד ויסתגלו מהר, אבל כדאי לקחת בחשבון שעבור ההורים זו לא בדיוק חופשה של בטן-גב.
רוב הילדים לא יזכרו לטווח הארוך מלון כזה או אחר. לעומת זאת, כן יזכרו קטיף דובדבנים, לינה באוהל בחיק הטבע, וסיפורים מרתקים לתוך הלילה. זוכרים כשהיינו ילדים והיינו מקימים "מבצר" פרטי משלנו, בתוך הבית או בחצר? אז הילדים שלנו לא שונים מאתנו - ועבורם חוויה כזו עשויה להיות נפלאה ומאתגרת.


טיפ 2: כדאי להיערך בהתאם ולוודא שיש לילדים תעסוקה בכל שעות היום. בזמן שאתם לא מטיילים או נחים, ניתן להעסיק את הילדים בדרכים שונות, כגון יצירה בצבעי גואש על בריסטולים או סתם על אבנים שמצאתם, ספרים ומשחקי חברה. 

 

כמה זה עולה לנו?

אם בחרתם לצאת לקמפינג ולוותר על אירוח במלון או בצימר, סביר מאוד להניח שתוציאו הרבה פחות כסף. נכון, צריך להיערך בהתאם ולהצטייד באוהל, מזרונים וציוד נוסף, אבל רובם ניתנים להשאלה או השכרה.


ישנם אתרים רבים ברחבי הארץ, המותאמים לקמפינג עם ילדים. לדוגמה, חוות מנצור שבגליל העליון, מציעה לאורחיה מקלחות ושירותים מסודרים, מקרר, כיריים ואפילו בריכה וג'קוזי. אתרים דומים מתהדרים במתחמים מותאמים, עם מדשאות ירוקות וגדולות שניתן למקם בהם את האוהלים, ושולחנות פיקניק.
במתחם הקמפינג שבקיבוץ אלרום, תוכלו אף להשתמש בנקודות חשמל (לתאורה, הטענה של הסלולרי), מקפיא, מיקרוגל ואפילו פלטת שבת לשומרי שבת. כך שלמעשה, ההוצאות הן מועטות. מחירי הלינה באתרי הקמפינג משתנים. כך למשל במתחם המאהלים ביער אורנים, המחיר 50 ₪ לאדם, ואילו במתחם הקמפינג "השמורה", תשלמו 100 ₪ לאדם (מעל גיל 3), והמקום אף יספק עבורכם אוהלים ומזרנים. מעבר לכך, ההוצאות עבור האוכל הוא זניח לעומת המחירים שתשלמו עבור חופשה במלון.


טיפ 3: כדאי להכין לו"ז או תפריט יומי לכל משך הקמפינג. אם אתם מתכננים לאכול גם במסעדות, תכננו זאת מראש וודאו שיש לכם את כל המרכיבים הדרושים להכנת ארוחות בוקר, צהריים וערב לילדים, כולל נשנושים בין לבין. יש מקומות המספקים גם צלחות וסכום חד-פעמי, וזה אכן נוח הרבה יותר מ"לסחוב" סכו"ם מהבית.

 


המדריך למטייל, מה חשוב לקחת בתיק עזרה ראשונה
צילום: Thinkstock

 

לפני שיוצאים לדרך

השתכנעתם? לפני שאתם אורזים את שקי השינה, ישנם מספר דגשים חשובים, שכל משפחה היוצאת לקמפינג עם הילדים חייבת לזכור:
ראשית, גודל ונוחות האוהל:
כאמור, ישנם מתחמי קמפינג המספקים אוהלים ומזרנים. עם זאת, יכול מאוד להית שהמזרנים יהיו דקים ולא נוחים מספיק עבור הילדים, לכן שקלו להגיע עם מזרנים נוספים משלכם. כן יש לוודא שהאוהל מספיק גדול למספר הנפשות במשפחה שלכם. אחרי הכל, הוא הולך להיות "הבית" שלכם לימים הקרובים.


שנית, מתחמי קניות קרובים:
גם אם "ארזתם את כל הבית", עדיין קיימת האפשרות שתתקעו בלי מספיק כוסות חד"פ, מוצרי היגיינה או ציוד אחר. כדאי לוודא שמתחם הקמפינג שתשהו בו אינו מבודד לחלוטין, וכי יש מתחם קניות להשלמת החוסרים. מעבר לזה, אין לדעת אם אחד הילדים יחוש ברע במהלך הטיול, וכדאי לדעת שיש בית מרקחת קרוב למקרה חירום.


שלישית, הרכוש שלכם:
גם אם הגעת למתחם קמפינג מומלץ ביותר, וההרגשה היא פסטורלית ושלווה, הימנעו מהשארת ציוד ורכוש יקר ערך באוהל כשאתם יוצאים לטייל. בכלל, לא כדאי להגיע עם תכשיטים או מצלמות יקרות. מקרה של רכוש בעל ערך סנטימנטלי שנגנב, יכול להעכיר את האווירה ולגרוע מהחוויה.


כעת שאתם כבר יודעים איך להתכונן לקמפינג המשפחתי שלכם, צאו לדרך בגישה חיובית, מורל גבוה, והרבה אהבה הורית. הילדים שלכם יזכרו את החוויה הזאת לכל החיים.

 

מקומות לקמפינג עם ילדים

 

המדריך למטייל המתחיל: עזרה ראשונה לטיולים

 

סיורי מים לימי הקיץ החמים

 

פעילויות לילדים בחופש הגדול ואטרקציות לחופש הגדול

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 09/07/2018
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו