מאת: ירון שמאי
דעה: הסערה סביב "שיר הסלפי" בפסטיגל 2014 שעורר מחאה ציבורית ואף עצומה נגד הפסטיגל באינטרנט, היא בבחינת להאשים את המראה במה שמשתקף ממנה.
שיר הסלפי (צילומים מתוך ההצצה לפסטיגל: ירון שמאי)
שיר הסלפי הגיע השנה לפסטיגל בעקבות רעיון של נערה, שהיא במקרה בתו של חנוך רוזן, במאי הפסטיגל. מדובר רק בשיר אחד מתוך שלל שירי הפסטיגל, שיועלה בחלקו השני של המופע. בניגוד למה שנכתב בכמה מקומות, לא מדובר בשיר הנושא.
ההצצה לפסטיגל שנחשפת בכל שנה בספטמבר כוללת רק חלקים מהמופע, ונעשים שינויים, גם בעלילה וגם בשירים, עד העלאת המופע עצמו בחנוכה.
מי שצופה בשיר הסלפי עד הסוף, מגלה כי מדובר בסך הכל בפארודיה על תופעה קיימת בארץ ובעולם, שגם ברק אובמה ומנהיגי העולם נתנו לה הד רב.
השיר הומוריסטי ויש להתייחס אליו כבידור ותו לא. הטוויסט בסופו אומר: עזבו אתכם מסלפי, לכו לרקוד.
נכון, תכני הפסטיגל לא נכתבו על ידי שר החינוך, ומילות השירים לא בדיוק תואמות את רוח חיים נחמן ביאליק. אבל אותם ילדים צופים גם בשלל תוכניות ריאליטי כמו "האח הגדול" ו"הישרדות" שלא בהכרח מהוות עבורם דוגמא טובה יותר.
ואגב, מה לא חינוכי בהצדעה לשירי הלהקות הצבאיות בכיכובה של ירדנה ארזי?
ההחלטה אם לרכוש או לא לרכוש כרטיסים לפסטיגל היא שלכם, ואין מדובר פה בהמלצה ללכת לראות את המופע. אבל את הביקורת על ילדות שמקבלות סמארטפון בגיל 8 או 10 ומעלות תמונות ל"אינסטוש" יש להפנות להורים או למערכת החינוך. לא הפסטיגל הוא שמעודד את זה.
משחקי הפסטיגל 2014