לגדול | אטרקציות לילדים | פעילויות לילדים | מקומות בילוי לילדים | טיולים בשבת | אירועים לילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

לרקוד עם תינוקות

אוהבים לרקוד עם התינוק שלכם? לא מדובר בשעשוע בלבד: השילוב בין המוזיקה לבין התנועה עוזר לתינוק הרך לפתח את חוש הקצב ותורם להתפתחותו המוטורית והחושית.

מאת: דני טל, מתוך אתר הכללית

 

כולם יודעים שתינוקות אוהבים מוזיקה. בכל נקודת ישוב בכדור הארץ, הורים שרים לילדיהם באינסוף  שפות וסגנונות, בטון שליו ורגוע לפני השינה וטון קליל ונמרץ בשעת משחק. תפיסתם של התינוקות מהירה מאד, הם מסוגלים לזהות גווני צלילים ומקצבים שונים כבר בגיל כמה חודשים
   

ניתורים קלים
הפסיכולוגית לאורל טריינור עקבה אחר התנהגות תינוקות וניסתה ללמוד כיצד הם מגיבים למוזיקה. היא הבחינה שלעתים קרובות ההורים מלווים את הצלילים המושמעים בתנועה כלשהי - אם בניתורים קלים, תנועת ידיים  או תיפוף בקצות האצבעות - ותהתה אם לתנועות אלה יש השפעה כלשהי על התפתחות התינוק. המחקר שערכה מוכיח שכן. התברר שהשימוש בחושים השונים  עוזר למוחו של התינוק לפתח חוש קצב וכי הדרך שבה אנחנו נעים משפיעה גם על הדרך שבה אנחנו שומעים. כך דיווחה    טריינור במאמר שפורסם בגיליון האחרון של כתב העת Science .  
``
השילוב בין מוסיקה ותנועה מגרה את המערכת התחושתית של התינוק``, אומרת טריינור מאוניברסיטת מקמסטר בקנדה. `החוויה הכול כך ראשונית שהורים חווים באופן הטבעי ביותר עם תינוקם, מתבררת כחשובה יותר מכפי שנראה במבט ראשון".


לדברי פרופ` דיוויד לבקוביץ מאוניברסיטת פלורידה אטלנטיק, שערך גם הוא מחקר בנושא, מדובר במחקר חכם במיוחד: ``כשתינוקות לומדים על העולם שמסביבם, חשוב שנזכור שהם עושים זאת בשילוב כלל חושי מופלא". טריינור ושותפתה למחקר ג`סיקה פיליפס-סילבר עקבו אחרת תגובותיהם של  16 תינוקות    בריאים בני שבע לצלילים שבקעו מכלי הקשה. כשהתינוקות בידיהן, התבקשו האמהות לנוע על פי קצב תיפוף.  מחצית מקבוצת האמהות נעה במעין צעידה והן ניתרו קלות בכל הקשה שנייה. המחצית השנייה התבקשה לנתר בכל הקשה שלישית, בקצב המזכיר ריקוד ואלס.

לאחר הפסקה קלה השמיעו החוקרים שוב את הצלילים, הפעם ללא ליווי של תנועה, אך בצורה מודגשת יותר. תגובת התינוקות לצלילים המושמעים התפלגה על פי התנועה שחוו- צעידה או ואלס. טריינור העריכה זאת על פי משך הזמן שבו הביטו התינוקות לכיוון הרמקולים מהם בקעו הצלילים. עוד התברר שהתבוננות בתנועה המתבצעת על ידי אדם אחר לא השפיעה  על תגובת התינוקות. בסדרת ניסויים נוספת הוכח בבירור שהם הגיבו רק לצלילים המקוריים על פיהם נעו. תגובת התינוקות הייתה דומה, גם כאשר עיניהם כוסו בזמן הריקוד.

אז מה קורה אם אתם לא מתנועעים  עם ילדיכם לקול המוזיקה
``גם להאזנה פסיבית למוזיקה יש ערך רב``, אומרת גיינור, ``אבל ללא שילוב תנועה  מפעם לפעם נמנעת מהתינוק החוויה החושית המלאה המושרשת עמוק כל כך בתרבות האנושית.
לא משנה אם מדובר במוסיקה קלאסית או מוזיקת רוק, נראה שהשילוב בין מוזיקה לתנועה חשוב ואפילו חיוני להתפתחותו הבריאה של התינוק".

 

 

לערוץ המשפחה של כללית 

הכתבה נוצרה בתאריך : 26/03/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו