מאת: חן רותם, סטודיו גרייס
לא לכולנו יש סטודיו בבית וגם לא מצלמה מקצועית, אבל אי אפשר בלי לצלם את הילדים... אז הנה כמה טיפים כיצד לעשות זאת טוב יותר ונכון יותר.
צילומים: סטודיו גרייס
צילום בטבע
ראשית, צילום בטבע הוא אירוע כיפי לכשעצמו. כל הצבעוניות העוטפת מקנה לתמונה נפח אחר, גווני השמיים והמרחבים הפתוחים. זאת בנוסף לכך שהילד מרגיש שהוא יכול לנוע בחופשיות במרחבים הפתוחים - מה שגורם לו להשתחרר והופך את התמונות לאמיתיות.
בצילום טבע יש לקחת בחשבון את מזג האוויר המשתנה, כיווני השמש והרוח, משחקי אור וצל, שמש בהירה ומסנוורת. אז מה עלינו לעשות?
לצלם בשמש או בצל?
כשמדובר בדמויות, עדיף לצלם בצל מוחלט. כלומר צל שאין בו פסי שמש. צל רך ועדין (כמו מתחת לרשת צל) עדיף על צל חזק, בעיקר בשעות הצהריים כשהשמש בשיאה.
כאשר אתם מצלמים, התמקמו כך שהשמש תהיה מאחוריכם.
חלק גדול מהצלחתו של הצילום טמונה בתאורה. לכן, כאשר אתם מצלמים חשוב תמיד איך האור מכה במושא הצילום שלכם. הדרך הבטוחה ביותר לביים צילום מוצלח, הינה להתמקם כך שהשמש תהיה מאחורי אחד הצדדים שלכם בזמן הצילום. צורת תאורה זו מבליטה צבעים וצללים, והזווית הקלה שהיא יוצרת מבליטה מעט צל, היוצר מרקם וצורה ייחודיים לתמונה.
דאגו שהשמש תהיה באחד הצדדים מאחוריכם. אם התאורה היא בהירה, הציבו את אובייקט הצילום בצל והשתמשו בפלאש הידני על מנת להוסיף אור לתמונה.
לעיתים, מיקום אור השמש מאחורי אובייקט הצילום נראה דווקא טוב, כיוון שהוא יוצר הילה בשיער של האדם המצולם ומדגיש את צורתו מתוך הרקע.
צילום במקום סגור
אם אתם מצלמים בתוך חלל סגור ומשתמשים בפלאש, הקפידו 'להקפיץ' אותו מקיר או תקרה על מנת ליצור תאורה טבעית יותר.
נסו לצלם רק כאשר השמש זורחת, בשעות הבוקר המוקדמות, בשעות אחר הצהריים המאוחרות וכאשר השמש שוקעת: בשעות אלו הזווית הנמוכה של השמש מפיקה צבעים עשירים וחמים וצל ארוך.
כדאי להימנע מצילום בצהריים, וכאשר האור הוא מאוד "שטוח".
זווית צילום
זווית הצילום משפיעה על הפרופורציות של הנושא המצולם. אם נצלם ילד עומד, כאשר אנו עומדים ולכן גבוהים ממנו (כך שהמצלמה מביטה מטה), הראש של המצולם יהיה גדול פרופורציונלית לגוף.
מנגד, אם נצלם מגובה הרגליים כלפי מעלה, הגוף יהיה גדול. לכן השתדלו לצלם מגובה העיניים של הילד.
עכשיו כל שנותר לכם הוא פשוט להתחיל לצלם... בהצלחה!
לאתר סטודיו גרייס, צילום משפחה בראשון לציון