ראש השנה בפתח, ההכנות לחג בעיצומן. "שף בכיף" מעניק לכם מתכון לעוגת דבש אישית עם תפוחים שאפשר להכין עם הילדים. את עוגות דבש ניתן להגיש כשהן ארוזות עם כלי הגשה יפה כשי צנוע לכבוד החג לחברים או לבני משפחה.
מאת: רוית חן
חומרי גלם (לכ-22 עוגות אישיות)
3 ביצים
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
1 כוס דבש
3 כוסות קמח תופח
1 כף אבקת נס קפה
1 כפית קינמון
3/4 כוס תמצית תה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
3 תפוחי עץ
3 כפיות סוכר
22 תבניות מאפנס אישיות / או תבניות אלומיניום אישיות
עטרות נייר לאפייה.
הכנה:
-
מכינים תמצית תה עם 3/4 כוס מים רותחים ותיון אחד. ממתינים עד לקבלת צבע חזק מאוד. מסירים את התיון ונותנים לתמצית להצטנן מעט.
-
את הביצים יש לשבור אחת אחת לתוך קערה גדולה, להוסיף סוכר ולערבב היטב במטרפה.
-
מוסיפים את השמן.
-
מוסיפים את הדבש וטורפים היטב.
-
מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
-
בקערה מערבבים אבקת נס קפה, קינמון, סודה לשתיה.
-
מוסיפים בעדינות תוך כדי ערבוב את תמצית התה עד למרקם חלק.
-
חותכים את התפוחים לקוביות בגודל בינוני ומניחים בקערה נפרדת.
-
מוסיפים את הסוכר ומערבבים מעט.
-
את עטרות הנייר יש להכניס לתבנית השקעים או לתוך התבניות האישיות.
-
יוצקים את התערובת עד ל-3/4 גובה.
-
בתוך כל עוגת אישית טומנים 4-5 קוביות של תפוחים.
-
את העוגות האישיות יש לסדר על רשת או תבנית אפייה ולאפות בחום של 180 מעלות כ-25 דק'.
-
ניתן לבדוק את העוגה בעזרת קיסם. אם הקיסם יוצא יבש העוגות מוכנות.
** אפשר לגוון ובמקום התפוחים לפזר על העוגות פקאן סיני קצוץ גס.
רוית חן היא מנחת סדנאות שף בכיף - סדנאות בישול ואפייה לילדים
לאתר של שף בכיף