מצרכים:
מלח גס.
מעט מלח שולחן.
2 ביצים.
2 כוסות קמח מצה
אופן הכנה:
מרטיבים מעט את תפוחי האדמה ומסדרים בתבנית אפייה. מפזרים מעל מלח גס בנדיבות. ומעבירים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל- 30 דקות עד 40. מקלפים את תפוחי האדמה. מעבירים לקערה בעודם חמים. מוסיפים
מתכון לרוטב כמהין לניוקי
50 גרם חמאה
3 שיני שום כתושות
רבע כוס יין לבן
חצי ליטר שמנת מתוקה לבישול מעל 30% שומן (בערך שני גביעי של 250)
אופן הכנת הרוטב:
את כל החומרים למעט הכמהין מטגנים יחד בסיר. מצמצמים לחצי מכמות נוזל (עד לסמיכות). בסיום מורידים מהאש, מוסיפים את מחית הכמהין ומערבבים. מוסיפים את הרוטב לניוקי מערבבים ומגישים. מומלץ לגרד פרמז'ן מעל בזמן ההגשה.