באדיבות מכוורת יד מרדכי
החומרים הדרושים להכנת 5 מנות:
שוקיים נקיים ומנוגבים נייר סופג
8-9 שזיפי אשלוט קלופים
8-9 שזיפים מיובשים
4 כפות גדושות מעדן שזיפים "יד מרדכי"
3 כפות דבש מפרחי בר "יד מרדכי"
כוס יין אדום
2 כפות שמן זית פירותי עשיר "יד מרדכי"
1 כף שמן קנולה
1 כפית שטוחה מלח
5-6 גרגירי פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן והדבש בסיר רחב, מוסיפים את בצלי השאלוט, ומזהיבים
2. מוסיפים את העוף ומניחים לו להזהיב מעט מכל צד.
3. מוסיפים את היין, המלח והפלפל, ומניחים לנוזל להצטמצם.
4. מוסיפים מעדן שזיפים, שזיפים, ומכסים במים עד לגובה העוף.
5. מכסים ומנמיכים להבה.
6. מבשלים כ- 30 דקות, עד שהעוף מוכן.
7. פותחים מכסה ומצמצמים נוזל, מתקנים תיבול.
8. אפשר להעביר לכלי חרס, ולהשחים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-220.