כיצד מצפים עוגה בבצק סוכר | סדנה לקישוט עוגות | סדנה לעיצוב עוגות - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

כיצד מצפים עוגה בבצק סוכר

ורד פרידמן ממשיכה בסדנת העוגות המעוצבות ומלמדת הפעם את שלבי ציפוי העוגה

 

 

לאחר שלמדנו להכין את בסיס העוגה בכתבה הקודמת (ראו קישור בתחתית הכתבה), נמשיך עם השלב הבא שהוא ציפוי העוגה בקרם ולאחר מכן בבצק סוכר.

מאת: ורד פרידמן

 

השיטה הפשוטה היא לרכוש את בצק הסוכר מחנויות המתמחות בקונדיטוריה. את הבצק ניתן לרכוש באריזה של קילו או 4 קילו מסוג R.F.M. מחירי הבצק לכמות של 4 קילו נעים בין 67-85 ₪. 

לחצו על הלינק לרשימת כל החנויות שמהן ניתן לרכוש את הבצק המוכן: http://ligdol.co.il/Upload/341514.doc

 

אם אתם משקיענים יותר ויש לכם זמן,  אפשר גם להכין את הבצק בבית:

חומרים:
חצי ק"ג אבקת סוכר מנופה
 5 כפיות מים
3 כפיות אבקת ג'לטין
כף מרגרינה רכה
2 כפיות סירופ תירס

אופן ההכנה:
מערבבים את הג'לטין והמים, ומחממים מספר שניות במיקרוגל עד שהג'לטין נמס
מחממים את קערת המיקסר (ע"י מיבש שיער, או מעל אדים, למשל) ומעבירים לתוכה את כל החומרים. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

מאחסנים במקרר עטוף בניילון למשך 12 שעות לפחות לפני השימוש.

 

 בצק הסוכר

 

לאחר שהכנו את בסיס העוגה, מכינים קרם סטנדרטי לעוגה- על פי הטעם. זה יכול להיות קרם שוקולד, ריבה מומסת במים, קרם חלבה וככל העולה על רוחכם. אם הלכתם על השוקולד נסו אחד משני המתכונים הללו: גנאש- קרם שוקולד עשיר, קרם שוקולד לציפוי עוגות.

 

מצפים את העוגה בקרם מכל הצדדים. ציפוי הקרם נועד לקשר בין העוגה לבצק הסוכר ולכן נקרא קרם מקשר.

 

 עוגה מצופה בקרם

מניחים את בצק הסוכר על משטח עבודה ומפזרים מעט קורנפלור או אבקת סוכר. (על פי גודל העוגה- לעוגה בקוטר 24 ס"מ מספיק קילו –קילו וחצי בצק סוכר.)

* טיפ- רצוי שהציפוי יהיה עבה יותר, על מנת שלא יצוצו גבשושיות בעוגה והציפוי יצא אחיד וחלק.

 

לשים את הבצק עד שמתקבל מרקם רך ונעים. חשוב ללוש היטב על מנת שלא יהיו סדקים בעוגה.

מרדדים את הבצק על משטח העבודה בעזרת מערוך , לעובי של כחצי ס"מ. חשוב לעבוד מהר ולא להמתין בין השלבים על מנת שבצק הסוכר לא יתייבש ולא יוצרו סדקים.

 

בצק מרודד

מניחים את המערוך במרכז יריעת בצק הסוכר שרידדנו ומקפלים אותו על המערוך, על מנת שנוכל להרים ביתר קלות את בצק הסוכר ולהניחו על העוגה.

 

בצק על מערוך

מניחים בזהירות את בצק הסוכר על העוגה ומקפידים שהעוגה כולה, תהא מכוסה בבצק.

 

בצק על עוגה


מהדקים בתנועות "ליטוף", בעדינות רבה, בעדינות רבה את בצק הסוכר על העוגה. בתחילה מלמעלה, ולאחר מכן בצדדים. בעוגה מרובעת, מתחילים מהפינות ומתקדמים לדפנות.

 חותכים בעזרת סכין או גלגלת (גלגלת פיצה) את שאריות בצק הסוכר ומכניסים את השאריות לשקית נקייה לשימוש לפעם הבאה.

 

חותכים שאריות בצק

 

 במידה ורוצים לעטר את העוגה ב"צובטן",  יש לעשות זאת כעת, מיד לאחר ציפוי העוגה כשבצק הסוכר עדיין רך.

 העוגה "צבוטה" ומוכנה.

 

עוגה צבוטה

 

 

ורד פרידמן עוסקת בעיצוב עוגות. לאתר של ורד


כתבות נוספות בנושא:
כיצד מצפים עוגת יום הולדת בבצק סוכר
כיצד מפסלים עוגת יום הולדת בבצק סוכר
כיצד מציירים בבצק סוכר על עוגת יום הולדת

הכתבה נוצרה בתאריך : 06/02/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו