מתכון למאפה פירות יבשים בדבש, מתכון לט"ו בשבט • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למאפה פירות יבשים בדבש

מאת: יד מרדכי



חומרים הדרושים להכנת 6 מנות:

200 גרם שזיפים מיובשים

200 גרם משמשים מיובשים

100 גרם צימוקים בהירים

מיץ מלימון בינוני

1/2 כוס (170 גרם) דבש מפרחי בר (או דבש מפרחי שיזף) יד מרדכי

1/2 כפית קינמון

להגשה:

700 גרם גלידת וניל

100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה: מחממים תנור לחום גבוה ( 200 צ. ), שמים בסיר את הפירות המיובשים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה על אש בינונית, 10 דקות, עד שהפירות מתרככים. מסננים ומעבירים את הפירות לתבנית אפייה קטנה.

יוצקים על הפירות את הדבש, מיץ הלימון והקינמון, מערבבים ואופים 15 דקות. להגשה : מניחים בגביע 2 כדורי גלידה, שמים מעל מעט מהפירות ורוטב הדבש שנוצר בתבנית, מקשטים באגוזי פקאן מסוכרים ומגישים.

עוד מתכונים לילדים

הכתבה נוצרה בתאריך : 24/01/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו