הקימה נאן הוא לחם הממולא בבשר מומתק בפירות יבשים. במקור מכינים אותו מבשר כבש, אך במתכון הבא בחרנו בבקר. ניתן להשתמש גם בבשר עוף טחון במקום.
באדיבות מסעדת אינדירה
לבצק הנאן:
500 גרם קמח לבן מנופה
1/2 כפית מלח
כפית אבקת אפייה
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
כוס מים
כף שמן צמחי
למילוי:
150 גרם בשר בקר טחון
50 גרם פירות יבשים לבחירה (משמש, צימוקים, דובדבנים וכו') קצוצים דק
2 כפיות שומן צמחי
בצל סגול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
פלפל צ'ילי 1 קצוץ דק ללא זרעים
3 כפות רסק עגבניות
חצי כפית גאראם מסאלה
רבע כפית הל
מעט קינמון
מלח- לפי הטעם
עלי כוסברה קצוצים
אופן הכנת הבצק:
בקערה שמים את השמרים, מוסיפים את הקמח המנופה, אבקת האפייה, המלח והסוכר. מוסיפים מים ולשים את הבצק למשך כרבע שעה על משטח מקומח עד קבלת כדור בצק אחיד.
מורחים מעט שמן על כדור הבצק, מניחים בקערה ומכסים. נותנים לבצק לנוח למשך כחצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
להכנת המלית:
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל, השום, הג'ינג'ר, והצ'ילי עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים תוך כדי טיגון עד השחמה.
מוסיפים את הפירות היבשים והתבלינים וממשיכים לטגן עד קרמול תוך כדי ייבוש הנוזלים במחבת.
מוסיפים את רסק העגבניות עם מעט מעט מים וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים ומתקבלת תערובת מילוי יבשה. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בצד להתקרר.
להכנת המנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימאלית שלו.
מחלקים את הבצק לעשרה כדורים. מרדדים את הכדורים לבצק דק ורחב ככל הניתן (כ- 4 מ"מ עובי).
מניחים כמה כפות מהמלית על חצי מהבצק, משטחים את המלית, ומקפלים את הלחם לשניים (כמעין סמבוסק). מורחים על הבצק מעט שמן (או חמאה מזוקקת) ומפזרים מעט עלי כוסברה (הם יידבקו לבצק בזכות השמן).
מעבירים לתנור לאפייה על תבנית אפייה מרוחה במעט שמן (או חמאה מזוקקת).
אופים את הלחם בחלק העליון של התנור תחת הגריל למשך כ- 2 דקות על כל צד (הופכים את הלחם כשהוא מזהיב ומתחיל לתפוח מעט.
מתכונים נוספים למאפים לילדים