לכבוד החג רשמו לפניכם גרסאות קצת שונות לסופגנייה המסורתית. עדיין מתוק בטירוף ואין סיכוי שהילדים יעמדו בפיתוי
מאת: ליאת אביב
מתכון לסופגניות תמרים מאודות
באדיבות השף טוני אנג'י מהלופנודלס
מרכיבים ל-35 יחידות
בצק-
1/4 ק"ג קמח אורז דביק
100 גרם קמח אורז יבש
100 גרם סוכר
150 מ"ל מים
מלית-
150 גרם תמרים (מחית תמרים יבשים ללא חרצנים באריזת ואקום).
50 גרם אגוזי מלך חתוכים גס.
חבילת קוקוס / שומשום
אופן הכנה:
לבצק- מערבבים את כל רכיבי הבצק יחד עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מקררים את הבצק למשך חצי שעה במקרר.
למלית- מערבבים את כל רכיבי המלית עד לקבלת מרקם אחיד.
להכנת הסופגנייה- יוצרים מהמלית כדורים בקוטר של
את הבצק מרדדים על משטח מקומח לעובי של 3-
מניחים את כדורי התמרים במרכז כל עיגול בצק. עוטפים, אוטמים ומכווצים את קצוות הבצק (כמו שקית מטבעות). מניחים את הסופגניות בסטימר מרופד בעלה כרוב למניעת הדבקה, ומאדים במשך כ 7 דקות.
טובלים את הסופגניות המאודות בקערה עם קוקוס או שומשום ומגישים מיד.
מתכון למיני סופגניות ליצ'י
באדיבות מסעדת יוקו אונו
מרכיבים:
חבילת לי'צי // קופסת שימורי ליצ'י
50 גרם קמח
כפית אבקת אפיה
כפית קורנפלור
ביצה
מעט מים
אופן הכנה:
-
מערבבים את כל החומרים מלבד הליצ'י לבלילה סמיכה ולא אחידה.
-
מסננים את הליצ'י מהנוזלים.
-
טובלים ליצ'י בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד שמתקשה קצת. מוציאים וטובלים שוב בבלילה.
-
מחזירים לשמן הרותח ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
-
מניחים על צלחת ומפזרים מעל אבקת סוכר.
-
מגישים מיד לצד ג'ינג'ר כבוש ומסוכר.