פעילויות לילדים, אטרקציות לילדים ולמשפחה - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכוני סופגניות תמרים וליצ'י

לכבוד החג רשמו לפניכם גרסאות קצת שונות לסופגנייה המסורתית. עדיין מתוק בטירוף ואין סיכוי שהילדים יעמדו בפיתוי

מאת: ליאת אביב

 

 

מתכון לסופגניות תמרים מאודות

באדיבות השף טוני אנג'י מהלופנודלס

סופגנייה מאודה

 

מרכיבים ל-35 יחידות

בצק-

1/4 ק"ג קמח אורז דביק

100 גרם קמח אורז יבש

100 גרם סוכר

150 מ"ל מים

מלית-

150 גרם תמרים (מחית תמרים יבשים ללא חרצנים באריזת ואקום).

50 גרם אגוזי מלך חתוכים גס.

חבילת קוקוס / שומשום

 

אופן הכנה:

לבצק- מערבבים את כל רכיבי הבצק יחד עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מקררים את הבצק למשך חצי שעה במקרר.

למלית- מערבבים את כל רכיבי המלית עד לקבלת מרקם אחיד.

להכנת הסופגנייה-  יוצרים מהמלית כדורים בקוטר של 1.5 ס"מ.

את הבצק מרדדים על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ ובעזרת כוס יוצרים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ.

מניחים את כדורי התמרים במרכז כל עיגול בצק. עוטפים, אוטמים ומכווצים את קצוות הבצק (כמו שקית מטבעות). מניחים את הסופגניות בסטימר מרופד בעלה כרוב למניעת הדבקה, ומאדים במשך כ 7 דקות.

טובלים את הסופגניות המאודות בקערה עם קוקוס או שומשום ומגישים מיד.

 

 

מתכון למיני סופגניות ליצ'י

באדיבות מסעדת יוקו אונו

 

מרכיבים:

חבילת לי'צי // קופסת שימורי ליצ'י
50 גרם קמח
כפית אבקת אפיה
כפית קורנפלור
ביצה
מעט מים

 

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים מלבד הליצ'י לבלילה סמיכה ולא אחידה.
  2. מסננים את הליצ'י מהנוזלים.
  3. טובלים ליצ'י בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד שמתקשה קצת. מוציאים וטובלים שוב בבלילה.
  4. מחזירים לשמן הרותח ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
  5. מניחים על צלחת ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  6. מגישים מיד לצד ג'ינג'ר כבוש ומסוכר.
     
הכתבה נוצרה בתאריך : 05/12/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו