מתכון סופגניות לחנוכה שהילדים יאהבו:
חומרים לסופגניות:
4 כוסות קמח
3 ביצים
כפית שטוחה מלח
כף שמן
2 כפות סוכר
40 ג' שמרים טריים
3/4 כוס חלב
ספריי שמן
חומרים למילוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה 38%
2 קופסאות גבינת מסקרפונה (225 גרם כל אחת)
5 כפות אבקת סוכר
דובדבני אמרנה
הוראות הכנה:
במיקסר עם וו לישה שמים ביצים, חלב, סוכר, מלח ושמן ומערבבים, מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים כחמש עשרה דקות. יוצרים כדור ומניחים בקערה מכוסה בניילון למשך שעה.
לאחר שעה מוציאים ומחלקים ל-25 עיגולים שווים. מניחים בתבנית נייר אפייה ומרססים במעט שמן, מרססים גם את פני הסופגניות בספריי שמן ומתפיחים למשך חצי שעה נוספת. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הסופגניות כדקה וחצי מכל צד.
מוציאים לנייר סופג ומצננים.
מכינים את המילוי- בקערת המיקסר מניחים את גבינת המסקרפונה ואבקת הסוכר ופותחים אותה מעט. מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים לקבלת קרם יציב.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב. חוצים את הסופגניות באמצען ומזלפים בצורה נאה. מניחים במרכז הקצפת דובדבן אמרנה.
* מתוך הבלוג את באה לפה הרבה/ מאפים ומעשיות