מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת, מעניק מתכון לגפילטע פיש סלמון וקרפיון מעוטר בביצי דג סלמון וביצי שלו בתחמיץ:
צילום: יח"צ
חומרים לקציצה:
1 ק"ג פילה דג סלמון (ללא עור)
חצי ק"ג פילה דג קרפיון
2 יח' גזר
1 יח' בטטה
2 יח' בצל
2 יח' תפ"א
1 יח' סלרי
1/4 כוס פטרוזליה קצוצה
4 יח' ביצים
100 גרם קמח מצה
10 גרם אבקת אפיה
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל לבן
חומרים לציר (נוזל הדגים):
3 ליטר מים
1 ק"ג ראשי דגים של קרפיון ודג סלמון
כוס יין לבן
7 יח' עלי דפנה
כף פלפל אנגלי
2 כפות סוכר
כף מלח
חומרי קישוט:
100 גרם ביצי סלמון
10 יח' ביצי שלו כבושים
אופן ההכנה:
טוחנים את כל חומרי הקציצה ומערבבים את כל חומרי הקציצה ביחד. מניחים כחצי את המסה.
מכינים קציצות מהמסה, ומכניסים למקרר לשעה.
מבשלים את כל חומרי הציר כ-30 דקות, ולאחר מכן מסננים את הנוזל.
מסדרים בסיר את הקציצות, עליהם יוצקים את הנוזל ומבשלים ביחד כ- 45 דקות.
מקררים את הדג ומגישים.
לקישוט ניתן להגיש עם ביצי סלמון וביצי שלו כבושים.
חג שמח וכשר!
עוד מתכונים כשרים לפסח