לקראת ראש השנה, מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מייעצים כיצד להיערך מבחינה תזונתית.
דפנה זיו בוסאני, דיאטנית ביחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר, ממליצה לראש השנה מספר מאפיינים ומאכלים סמליים:
דבש – הדבש הינו מתוק טבעי המיוחסות לו סגולות מרפא רבות. יש לזכור שדבש למרות מקורו הטבעי והסגולות שלו, אינו שונה מסוכר רגיל, חום או לבן, מבחינת ההתייחסות. לחולי סכרת הוא אינו מומלץ כפי שסוכר לבן אינו מומלץ ואין להגזים בשימוש בו.
דגים – דגים מכילים מעבר לחלבון איכותי גם חומצת שומן מסוג אומגה 3. הדגים העשירים באומגה 3 הם סול, סלמון, מקרל והליבוט.
לאחרונה הועשר גם מזון דגי הבריכה בארץ באומגה 3 לכן כשרוצים לאכול דג שבשרו עשיר באומגה 3 מומלץ לאכול: פורל, הליבוט מקרל או סלמון.
לדגים יתרונות בריאותיים רבים והם נמנים על המזונות שהתועלת מאכילתם הוכחה חד משמעית - הם מפחיתים סיכון למחלות לב וכלי דם.
מומלץ לאכול לפחות 2 מנות דג לשבוע (מנה = 150 גרם). רצוי לאפות או לבשל ולא לטגן את הדגים.
לדגים יתרונות תזונתיים נוספים: הם עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות ודלים בחומצות שומן רוויות וכולסטרול, כן טובים ללב ולשיפור הזיכרון: אכילת דגים באופן קבוע לפחות פעם בשבוע, מונעת ירידה בזיכרון ומפחיתה סיכון לאירועים לבביים אצל אנשים בריאים, כגון התקפי לב ושבץ.
רימון – רימון הינו אחד מהפירות המכילים נוגדי חמצון בכמות גדולה. נוגדי החמצון עוזרים למזער את נזקי החמצון שנגרמים כתוצאה מפעילותו של הגוף. בריא לאכול רימון, אך כמו כל דבר- במידה. יש לזכור כי גם ברימון, כמו ברבים מהפירות, תכולת הסוכר גבוהה.
ארוחת החג – ארוחת החג בראש השנה הינה בדרך כלל חגיגית ועשירה יותר מאשר ארוחות אחרות. מומלץ לאכול במהלך היום שתי ארוחות קטנות ושתי ארוחות ביניים, כאשר אחת מארוחות הביניים, רצוי שתהיה כשעה לפני הסעודה החגיגית, בכדי שלא תגיעו רעבים לארוחה.
בארוחה עצמה חשוב לזכור כי כוסית יין מכילה בין 90-160 קלוריות, ועל כן מומלץ להמעיט ביין ולהרבות בשתיית מים. כמו כן, מומלץ לחלוק בפרוסת עוגת הדבש עם אדם נוסף.
בארוחה עצמה אפשר לאכול וליהנות ממאכלי החג, אך מומלץ לדאוג לכך שמחצית הצלחת תכיל ירקות, רבע צלחת תוספות פחמימניות )רצוי מדגנים מלאים) והשאר מנה חלבונית כמו דג או בשר.
במידה ואתם מארחים השתדלו להכין מגוון של סלטים המבוססים על ירקות וירקות מבושלים.
הכלל המנחה הוא להימנע מאכילה מופרזת ודיאטות "תיקון נזקים" לאחר החגים. את זה ניתן לעשות באמצעות אכילה נכונה במידה וללא ויתור על ההנאה ממאכלי החג.