רוית חן, השפית קונדיטורית של שף בכיף וינון מאפים ביתיים, מגישה לנו לכבוד יום העצמאות מתכון לקינוח מגן דוד ממלאווח להכנה מהירה לאורחים.
המתכון מותאם להכנה מהירה, ואינו מחייב הפשרת חבילה שלמה של בצק עלים, או היערכות עם מצרכים מיוחדים. 14 מנות ניתן להכין משלושה עלי מלאווח בלבד.
חומרי גלם (ל- 14 מנות):
3 עלי בצק מלאווח 1 גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)
מעט קמח לרידוד 2 כפות סוכר
סוכר 2 כפיות אבקת אינסטנט פודינג וניל
קינמון טחון חצי ק"ג תות שדה טרי- חצויים לאורך
אופן ההכנה:
להפשיר כמה דקות את עלי המלאווח, ולרדד אותם על מעט קמח
לקרוץ משולשים בעזרת חותכן.
להניח את משולשי הבצק על תבנית עם נייר אפיה ולפזר מעליהם מעט סוכר ומעט קינמון.
לאפות בחום של 180 מעלות כ-20 דקות (עד להזהבה).
להקציף את השמנת המתוקה + סוכר + אינסטנט פודינג לקצפת יציבה (להיזהר מהקצפת יתר)
שטוף את התותים ולייבשם, ואז לחצות לאורכם.
בניית הקינוח:
להניח מחצית מהמשולשים על מגש דקורטיבי להגשה.
את הקצפת יש להעביר לשק זילוף (או להשתמש בשקית ניילון עבה אליה מכניסים את הקצפת וגוזרים את אחת הפינות התחתונות).
מזלפים קצפת במרכז כל משולש, לגובה כ-1 ס"מ מעל גובהו של התות (כשיגיע).
מצמידים חצאי תותים בעמידה על שלושת דפנות המשולש.
מניחים מעל הקצפת משולש נוסף, בזווית שונה מהמשולש התחתון כך שבמבט מלמעלה ייווצר "מגן דוד".
* את בניית הקינוח כדאי לעשות סמוך להגשה.
לאתר "שף בכיף"- מתמחים בעריכת סדנאות אפייה ובישול לילדים ובני נוער ובפעילויות לימי הולדת
לעוד מתכונים לילדים