עושים על האש בחג? הנה מספר טיפים בריאים לפני שאתם מניחים את הבשר על הרשת...
מאת ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית M.Sc. ויועצת תזונה לזוגלובק
* כדאי לבחור מנגל בעל רשת עם ציפוי איכותי שהבשר לא נדבק אליה. בדרך זו השומן מטפטף ולא נדבק לרשת - בריא וגם נקי יותר.
* רצוי שהרשת תהיה עבה ככל האפשר. רשת עבה אוצרת יותר חום ומאפשרת צליה מהירה ובריאה יותר.
* מומלץ להעדיף מנגל המופעל על גז או חשמל.
* חשוב שהבשר יהיה מופשר לחלוטין לפני הצליה. אין לשים בשר קפוא על המנגל.
* כדאי להשרות את הבשר כמה שעות לפני הצליה במשרה (מרינדה), וגם למרוח ממנה בעזרת מברשת תוך כדי הכנת הבשר על המנגל.
* אין צורך להוסיף שמן למשרה. הוא מכיל קלוריות, גורם לאש להתלקח ואינו דרוש כלל. כדאי להרכיב את המשרה מרטבים כמו סויה או טריאקי או צ'ילי מתוק, תבלינים, שום, בצל ועשבי תיבול.
* אל תשכחו כי בשר בקר שאוכלים "על האש" הוא מקור מצוין לאבץ, ברזל וויטמין B –12 – החשובים לכולם ובמיוחד לילדים, נשים הרות ומניקות ולמי שסובל מאנמיה.
* מומלץ להעדיף מוצרי בקר "על האש" שעשויים מ-100% רכיבים טבעיים.
* 50% מהשומן בבשר בקר הוא שומן בלתי חד רווי כמו השומן המצוי בשמן זית. לשומן חד בלתי רווי, השפעה חיובית על הפחתת הסיכון למחלות לב.
* אין צורך להוסיף מלח לבשר, המלח כבר נמצא בפנים.