קשמיר היושבת בצפון הודו המושלגת ידועה בזכות המטבח העשיר שלה שמשופע בהשפעות שהגיעו מהצבאות הפרסיים והערבים שפלשו להודו החל מ- 500 לפני הספירה, ובשימוש הנרחב בפירות יבשים ואגוזים. התבשילים נתנו מענה לחודשי החורף הארוכים ושולבו ברטבים עשירים ותבשילי אורז ארומאטיים.
מסעדת אינדירה ההודית מנדבת מתכונים לארוחת ט"ו בשבט אלטרנטיבית בצבעי המזרח הרחוק.
מתכון לנאן - לחם הודי עם בשר מומתק בפירות יבשים.
מלאי כופתא, צילום דן פרץ
מתכון למלאי כופתא- כופתאות תפוחי אדמה ברוטב קשיו ופירות יבשים.
ביריאני קשמירי. צילום דן פרץ
מתכון לביריאני בסגנון קשמירי-תבשיל אורז עשיר שנהוג להכינו בבישול ארוך ואיטי ככל שניתן.
צילום גיא הכט
מתכון לקשמירי רגן גוש-נזיד חורפי ועשיר שבמקור נהוג להעשירו עם יוגורט או חלב ופירות יבשים.
צילום דן פרץ
מתכון לקולפי -גלידה הודית ביתית