תבשיל אורז עשיר שנהוג להכינו בבישול ארוך ואיטי ככל שניתן. במקור מכינים אותו מבשר עזים. במתכון הבא השתמשנו בחזה עוף שמתאים לבישול יותר קצר. ניתן גם לעשות בגרסה צמחונית כתוספת צבעונית ועשירה.
באדיבות מסעדת אינדירה
צילום דן פרץ
מרכיבים לארבעה סועדים:
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות (במקור נהוג להכין מבשר עזים)
שתי כוסות אורז
3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
2 פלפלים חריפים קצוצים
3 עגבניות חתוכות לקוביות
כוס אפונה ירוקה
2 גזרים חתוכים לז'וליאנים
6 שיני שום קצוצות
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
חצי כף גראם מסאלה
כפית כורכום
1/2 כפית קינמון
קורט הל
קמצוץ זעפרן
כף מלח
9 כוסות מים
150 גרם תערובת פירות יבשים קצוצים: משמשים, צימוקים, שזיפים, דובדבנים שהושרו לילה בכוס מים עם כף דבש תמרים
50 גרם קשיו ושקדים
אופן הכנה:
משרים את האורז במים למשך כחצי שעה ומסננים. בסיר עם מעט שמן מטגנים את האורז תוך ערבוב על אש קטנה למשך 10 דקות ומניחים בצד.
בסיר נפרד מטגנים את הבצל, השום הקצוץ והג'ינג'ר עד השחמה עם הגראם מסאלה, הכורכום, הקינמון וההל. מוסיפים את רצועות חזה העוף ומטגנים על אש קטנה עד אטימה (כ- 5 דקות). מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עד ריכוך. ממליחים לפי הטעם.
מוסיפים את האורז, המים והזעפרן והמלח, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מורידים את האש לחום הכי נמוך שניתן(!) ומבשלים למשך כשלוש שעות עד שמרבית הנוזלים מתאדים.
לאחר אידוי הנוזלים מוסיפים לתבשיל את הפירות היבשים יחד עם מי ההשריה, מערבבים את התבשיל, וממשיכים לבשל עד שגם הנוזלים האלה מתאדים. טועמים, משלימים תיבול ומקשטים את המנה עם הקשיו והשקדים הקצוצים.
למתכונים נוספים של תבשילים לילדים