לא רק בחנוכה: כך תכינו מטבעות משוקולד, שהילדים ישמחו לקבל לא פחות ממטבעות אמיתיים...
מאת: סטודיו "שוקולד של קוביות"
מצרכים:
150 גרם שוקולד בלגי איכותי (מריר או חלבי)
150 גרם מחית אגוזי לוז
קישוטים:
קוקוס, סוכריות צבעוניות, שבבי קקאו, שבבי אגוזים.
מגש קשיח (אפשר קרש חיתוך) ועליו נייר אפייה או משטח סיליקון.
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד בלגי איכותי (אפשר במיקרוגל: כל 30 שניות להוציא את השוקולד ולערבב ע"מ שלא יישרף).
מוסיפים לשוקולד מחית אגוזי לוז.
מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.
בעזרת שקית זילוף מזלפים חמישה עיגולים על מגש קשיח שעליו יש נייר אפייה או משטח סיליקון.
מנערים את המגש הקשיח (דופקים אותו קלות על השיש או השולחן שעליו עובדים) וע"י כך העיגולים משתטחים לצורה של מטבע.
כל עוד מטבעות השוקולד רכים (השוקולד עדיין לא התקשה) ניתן לפזר עליהם: קוקוס, סוכריות צבעוניות, שבבי אגוזים או שביבי קקאו.
אפשר גם לזלף על המטבעות בעזרת שוקולד לבן (מספרים או כל דבר שקשור לחנוכה).
ושוב מהתחלה: בעזרת שקית זילוף מזלפים חמישה עיגולים, מנערים ומקשטים...
את כל מטבעות השוקולד מעבירים למקפיא לכ-10 עד 15 דקות.
בתיאבון!
* באדיבות סטודיו "שוקולד של קוביות", העורך סדנאות שוקולד ייחודיות לילדים.
עוד מתכונים שילדים יכולים להכין