באדיבות נטלי שוינקלשטיין נטורופתית המטפלת בתזונה ובריפוי טבעי
ערכים תזונתיים: סיבים תזונתיים, חלבון, סוכרים, שמן רב בלתי רווי, פחמימות, חומצה סליצילית, ספונינים, פלאבנואידים, אלקאלואידים (גרמין, אבנין, גלוטן, עמילן, ויטמין B1, ויטמין B2 ויטמין B3, ויטמין C, ויטמין D, ויטמין E, ויטמין M (חומצה פולית), נחושת, סלניום, זרחן, מנגן, סיליקון, בדיל, קובלט, יוד, כרום, ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, אשלגן, נתרן, סיליקה, חומצות אמינו.
למה זה טוב? מזין, מונע מחלות, מרגיע.
מצרכים לקופסא של קילו:
2 כוסות שיבולת שועל גסה
חופן של 2 כפות מכל סוג: אגוז מלך, אגוז ברזיל, שקדים, אגוז קשיו, אגוז מקדמיה, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת.
חופן של 2 כפות מכל סוג: צימוקים, תמרים ותאנים.
4 כפות שטוחות סילאן
4 כפות שטחות מייפל טהור
3 כפות שמן קנולה בכבישה קרה
כף גדושה קוקוס טחון
קמצוץ מלח
כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
כותשים לחלקים גסים את כל הזרעים, האגוזים והשקדים.
חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות.
מערבבים הכל יחד עם שיבולת השועל ואת יתר המרכיבים עד שהתערובת מקבלת צבע אחיד.
מניחים בתבנית ומעבירים לתנור למשך חצי שעה או עד שהעיסה הופכת זהובה. מדי פעם לערבב את התערובת.
מצננים ומגישים עם חלב סויה או כנשנוש טעים.