מתכוני ריזוטו | מתכון לריזוטו פטריות | איך מכינים ריזוטו • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לריזוטו פטריות

 

באדיבות השף מוחי רעד ממסעדת אלורה

 

צילום אילן עמיחי

 

מרכיבים לשני סועדים:

200 גרם ריזוטו אורז עגול איטלקי משובח

1 בצל

2 כפות  שמן זית

20 גרם חמאה

25 גרם פרמז'ן מגורד

50 גרם פטריות שמפיניון

10 גרם פטריות פורצ'יני חתוכות

1 ענף קטן של טימין

חצי ליטר ציר ירקות או ציר עוף

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

משרים את פטריות הפורצ'יני במים פושרים למשך 20 דקות ומסננים. קוצצים את הבצל דק ומטגנים על מחבת חמה עם שמן זית. מוסיפים את הפטריות והטימין. לאחר 2 דקות מוסיפים את הריזוטו למחבת, מערבבים ומוסיפים את הציר במזיגה איטית. מערבבים שוב ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מפעם לפעם למשך כ- 18 דקות. בסיום מוסיפים את החמאה השמנת והפרמז'ן. 

לעוד מתכונים לילדים

הכתבה נוצרה בתאריך : 31/12/2011
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו