באדיבות השף מוחי רעד ממסעדת אלורה
צילום אילן עמיחי
מרכיבים לשני סועדים:
200 גרם אורז ריזוטו עגול איטלקי משובח
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 זוקיני
1 בצל
1 גזר
1 בטטה
20 מ"ל שמן זית
20 גרם חמאה
20 גרם פרמז'ן
2 עלי מרווה
1 ענף קטן של טימין
1 ענף של אורגנו
חצי ליטר ציר ירקות
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. מטגנים את הבצל והטימין במחבת עם שמן זית עד שקיפות (רגע לפני הזהבה). מוסיפים את שאר הירקות שחתכנו מראש. מאדים לכ- 2 דקות ומוסיפים את הריזוטו למחבת. מערבבים ומוסיפים את הציר. מערבבים שוב ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מדי פעם תוך המשך הוספת ציר בהדרגתיות למשך כ- 18 דקות. לאחר הבישול מוסיפים את החמאה והפרמז'ן, מערבבים ומגישים. בתיאבון.