מתכוני ריזוטו | מתכון לריזוטו ירקות | איך מכינים ריזוטו • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לריזוטו ירקות

 

באדיבות השף מוחי רעד ממסעדת אלורה

 

צילום אילן עמיחי

 

מרכיבים לשני סועדים:

200 גרם אורז ריזוטו עגול איטלקי משובח

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 זוקיני

1 בצל

1 גזר

1 בטטה

20 מ"ל שמן זית

20 גרם חמאה

20 גרם פרמז'ן

2 עלי מרווה

1 ענף קטן של טימין

1 ענף של אורגנו

חצי ליטר ציר ירקות

מלח ופלפל לפי הטעם

 

 

אופן הכנה:

חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. מטגנים את הבצל והטימין במחבת עם שמן זית עד שקיפות (רגע לפני הזהבה). מוסיפים את שאר הירקות שחתכנו מראש. מאדים לכ- 2 דקות ומוסיפים את הריזוטו למחבת. מערבבים ומוסיפים את הציר. מערבבים שוב ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מדי פעם תוך המשך הוספת ציר בהדרגתיות למשך כ- 18 דקות. לאחר הבישול מוסיפים את החמאה והפרמז'ן, מערבבים ומגישים. בתיאבון. 

 

לעוד מתכונים לילדים

הכתבה נוצרה בתאריך : 31/12/2011
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו