באדיבות השף מוחי רעד ממסעדת אלורה
צילום אילן עמיחי
מרכיבים ל-4 סועדים:
חצי ק"ג ריזוטו
חופן עשבי תיבול: ענף אורגנו טרי וענף טימין
70 גרם פרמז'ן
כוס יין לבן
60cc שמנת
כוס ציר דגים או פירות ים
150 גר' שרימפס
200 גר' קלמרי
300 גר' מולים
40 גר' חמאה
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן הכנה:
מחממים מחבת עם מעט חמאה ועשבי תיבול, מוסיפים את הריזוטו והיין ויוצקים בעדינות את הציר. מבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב והמשך הוספת הציר בהדרגתיות.
לאחר מכן מוסיפים את פירות הים ומערבבים במשך 3 דקות. מוסיפים חמאה, פרמז'ן, מלח ופלפל. ערבוב נוסף ובתאבון.