מתכון לסופגנייה קלאסית | מתכוני סופגניות של לחמים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לסופגניה קלאסית

באדיבות אורי שפט, מאפיית לחמים

 

 

צילום יח"צ

 

חומרי המתכון:

ק"ג קמח            

50 גרם   שמרים טריים

160 גרם סוכר )3/4 כוס)

20 גרם מים פושרים (2 כפות)

10 גרם   מלח (1 כף)         

2 ביצים

4 חלמונים

60 גרם   מיץ תפוזים (רבע כוס)

240 גרם חלב פושר (1 כוס)

150 גרם חמאה מומסת

2  כפות  ברנדי

תמצית וניל

גרידת לימון/ גרידת תפוז

לטיגון:  הכנת סיר בקוטר 26 ס"מ (לתכולת בקבוק וחצי עד שניים)

 

הכנה:

מערבבים בקערה קטנה :שמרים,כף סוכר,כף קמח ומים פושרים ומניחים בצד ל-5 דקות.

בקערת המיקסר מוסיפים קמח ויוצרים ב"גבעת הקמח" גומה, אליה מוסיפים את תערובת השמרים.

טורפים בקערה: ביצים, חלמונים,סוכר, תמצית וניל, ברנדי, מלח ומיץ תפוזים, מוסיפים למיקסר ולשים במהירות נמוכה כ-4 דקות.

מוסיפים לקערת הלישה  את החמאה המומסת בהדרגה וגרידת הלימון/תפוז וממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד כ-5 דקות עד לאיחוד החומרים.

סה"כ זמן הלישה 8-10 דקות ליצירת בצק רך וגמיש.

יוצרים מהבצק כדור ומניחים אותו בתוך קערה משומנת ומכוסה להתפחה של 40-50 דקות.

מרדדים את הבצק לעובי של ס"מ ובעזרת כוס עיגולים מחלקים את הבצק לעיגולים שווים.
מניחים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן קלות ומניחים לתפיחה נוספת עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

 

טיגון:

מחממים את השמן ומטגנים את הסופגניות.

מוציאים את הסופגניות מהשמן, מספיחים בעזרת נייר סופג את השמן וממלאים בריבה בעזרת מזרק או שק זילוף.

 

לעוד מתכוני סופגניות

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 18/12/2011
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו