הקאפקייקס נכנסו לחיינו בסערה בשנה האחרונה. לאט לאט כמו פטריות אחרי הגשם צצו להן קאפקייקס בחלונות ראווה של בתי קפה וגם נפתחו בתי קפה ייחודיים לקאפקייקס יצירתיים. לכבוד השנה החדשה חן מיכאלוביץ', שפית צ'וקה בוטיק מתוקים ביריד האוכל בדיזנגוף סנטר מנדבת מתכון מתוק וצבעוני לראש השנה:
צילום : שמרית דשא
מתכון לקאפקייקס וניל בציפוי קרם דבש וקינמון
את המתכון אפשר להכין בקלות עם הילדים ולקשט כאוות נפשכם. מכיוון שקאפקייקס היא עוגה אישית בעלת חיי מדף קצרים יחסית (כיומיים), אם תכננתם לא לאכול אותה מיד ניתן לאפות ולהקפיא בכלי סגור ללא הציפוי. בכל פעם שרוצים להגיש קאפקייקס יש להפשיר את הקאפקייקס בטמפ' החדר כשעה-שעתיים, ואז לצפות ולקשט בסמוך לזמן ההגשה.
ניתן לקשט את הקאפקייקס בקישוטים אישיים ומיוחדים כאוות נפשכם, או בדמויות ברוח החג, העשויות מבצק סוכר כמו דבורה, תפוח רימון. איך מכינים בצק סוכר?
קאפקייקס של חן מיכאלוביץ'. צילום שמרית דשא
כמות: 36 יחידות קאפקייקס (3 תבניות שקעים)
חומרים לעוגה:
3/4 1 כוסות קמח מנופה
2 כוסות סוכר
6 ביצים
200 גרם חמאה בטמפ' חדר
1/2 1 כוסות חלב
2 כפיות תמצית וניל איכותי
2 כפיות שטוחות של סודה לשתייה
1 כפית מלח
חומרים לקרם קינמון ודבש (36 יחידות):
300 גרם חמאה בטמפ' חדר
6 כוסות אבקת סוכר מנופה
3 כפות חלב
3 כפות תמצית וניל איכותית
3 כפות קינמון
דבש לזיגוג
אופן הכנה:
להכנת הקאפקייקס:
לחמם תנור ל- 170 מעלות.
להעביר לקערת מיקסר את כל המרכיבים, ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
לסדר בתבניות השקעים עטרות נייר ולצקת את הבלילה עד ל - 3/4 גובה.
לאפות כ- 15 דקות, עד לקבלת קאפקייקס זהוב.
להמתין עד שהקאפקייקס יתקררו, על מנת לצפות בקרם קינמון ודבש.
להכנת הקרם:
במיקסר וו גיטרה, מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר, עד לקבלת קרם אוורירי.
מוסיפים חלב ותמצית וניל וקינמון, ממשיכים לעבד עד לקבלת קרם אחיד.
מצפים את הקאפקייקס בנדיבות קרם. מומלץ לעשות זאת עם שק זילוף וצינטר .
מזגגים בעדינות מעט דבש וקינמון.
יש להגיש את הקאפקייקס בטמפרטורת החדר.