מצרכים
1 ק"ג תפוחי אדמה שלמים עם קליפה.
מלח גס.
50 גרם חמאה.
מעט מלח שולחן.
2 ביצים.
2 כוסות קמח מצה
אופן הכנה:
מרטיבים מעט את תפוחי האדמה ומסדרים בתבנית אפייה. מפזרים מעל מלח גס בנדיבות. ומעבירים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל- 30 דקות עד 40. מקלפים את תפוחי האדמה. מעבירים לקערה בעודם חמים. מוסיפים 50 גרם חמאה, מעט מלח, מרסקים מעט ותוך כדי מוסיפים 2 ביצים ו-2 כוסות קמח מצה. ממשיכים לרסק עד לקבלת בצק אחיד ומעט קשה. יוצרים גוש בצק ומכניסים למקרר לשלוש שעות מינימום. מוציאים את הבצק ומחלקים לחתיכות. מגלגלים לצורת "נקניק" בעובי של אצבע ולאחר מכן חותכים למקטעים של 2 ס"מ כל אחד (צורת הניוקי). מעבירים לסיר מים חמים. מבשלים כ- 8-10 דקות. כאשר הניוקי צף הוא מוכן. (רצוי לבשל את הניוקי בסמוך להכנת הרוטב). על מנת שהניוקי לא ידבקו אחד לשני, מפזרים עליהם מעט קורנפלור.
מתכון לרוטב קואטרו פורמז'י (4 גבינות)
4 עגבניות
7 עלי בזיליקום
50 גרם חמאה
2 גבעולי טימין ללא הגבעול (רק העלים)
גביע שמנת מתוקה 30 אחוז ומעלה (250 מ"ל)
20 גרם מוצרלה צהובה
20 גרם פרמז'ן איכותי
20 גרם גבינת גאודה
מעט גבינת רוקפור
אופן הכנה:
מרתיחים את העגבניות בסיר עם רבע כוס מים עד לריכוך מלא וריסוקם (כ- 20 דקות). מוסיפים את עלי הבזיליקום וטוחנים במעבד מזון. מעבירים את המחית למחבת. מוסיפים חמאה, טימין, שמנת ואת הגבינות. מבשלים את הרוטב עד לרתיחה ומורידים מהאש. יוצקים על הניוקי ומגישים.