מתכון לפיצה שאפשר להכין יחד עם הילדים עם התוספות שהכי אוהבים.
מאת: השף חיים סולומון, 4 שף
המתכון מתאים ל-4 מנות.
מרכיבים לבצק:
50 שמרים טריים
1/3 כוס שמן זית
כפית סוכר
כפית מלח
2 ורבע כוסות מים
מרכיבים לרוטב:
1 מיכל רסק עגבניות קטן
חצי כוס קטשופ
1/3 כוס מים
מלח, פלפל, אורגנו יבש
על הפיצה:
ירקות שאוהבים: תירס, פטריות, בצל, גמבה, זיתים ועוד.....
אופן הכנה:
לבצק- מערבבים במיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים עד קבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים בצד להתפחה של כ- 40 דקות.
לרוטב- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומדללים עם 1/3 כוס מים. מתבלים על פי הטעם במלח, פלפל שחור ואורגנו יבש.
להכנה- מחלקים את הבצק ל- 4 ומרדדים לעובי של כ-
מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט ומעבירים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה גבוהה של כ- 250 מעלות לאפיה של כרבע שעה.
בתיאבון!