מלאי (הימלאיה) כופתא- ל 4 סועדים
קוראים למנה זו של כופתאות תפוחי אדמה ברוטב קשיו ופירות יבשים על שם הרי ההימלאיה בגלל מראה ההרים המושלגים שלה והיא נהדרת בזכות המתיקות הקרמית שלה גם לאורחים שלא מחוברים בהכרח לטעמי המטבח ההודי הקונבנציונאלי.
באדיבות מסעדת אינדירה
צילום דן פרץ
מרכיבים לכופתאות:
100 גרם גבינת פניר (גבינת קוטג' הודית לבנה- ניתן להשתמש בכל סוגי הגבינות הלבנות החצי קשות מלבד גבינות מלוחות)
2 תפוחי אדמה עשויים כמחית
3 כפיות קמח מנופה
15 גרם קשיו טחונים
שמן לטיגון
לרוטב
בצל סגול קצוץ דק
2 עגבניות בינוניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות
כפית כורכום
רבע כפית גראם מסאלה
אופציונאלי- פלפל צ'ילי אחד קצוץ
ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
2 כפות קשיו טחונים דק
רבע כוס פירות יבשים לבחירה טחונים למחית (צימוקים, משמש, דובדבנים)
מלח לפי הטעם
קורט סוכר
40 גרם חמאה
כוס חלב
להכנת הכופתאות:
מפוררים את הגבינה ומחברים למחית תפוחי האדמה מוסיפים את הקשיו הטחון ומעט מהקמח ולשים עד קבלת תערובת אחידה. יוצרים פירמידות דמויות הרים בגודל שווה ומצפים במעט קמח עד ציפוי דק. מטגנים את ההרים בשמן עמוק עד קבלת צבע חום זהוב. מוציאים ומניחים בצד.
להכנת הרוטב:
מטגנים במחבת עם חמאה את הבצל עם הצ'ילי הקצוץ והג'ינג'ר עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את כל שאר התבלינים עם קוביות העגבנייה וממשיכים לטגן ל- 3 דקות נוספות תוך ערבוב מתמיד ועד קבלת מרקם משחתי.
מוסיפים חלב לתערובת ומביאים לרתיחה. מערבבים מפעם לפעם. מוסיפים קורט סוכר לאזן את החמיצות, מלח, טועמים ומשלימים תיבול.
ממשיכים לצמצם את הרוטב למשך כחמש דקות על אש בינונית ומוסיפים את מחית הפירות היבשים ואת הקשיו הטחון. מערבבים היטב ומוסיפים את כופתאות ה"הרים". מביאים שוב לרתיחה ומבשלים למשך שתי דקות נוספות.
מסדרים את ההרים על צלחת הגשה, יוצקים סביבם בנדיבות מהרוטב. לסיום, מפוררים מעט גבינה לבנה מגוררת על פסגות ה"הרים" לאפקט שלג על הפסגה.
מתכונים נוספים עם גבינה לילדים