"עוגיגיות" כביטוי לעוגה הנאפית בתבנית ונחתכת לריבועי עוגיות לאחר האפייה. את העוגיות שומרים בכלי אטום בקירור, כשהן נשמרות לאורך זמן.
משתמשים בתבנית אפיה בגודל 25X25 ס"מ, מרופדת בנייר פרגמנט (אפייה).
חומרים לעוגה
2 ביצים טרופות
1 כפית תמצית וניל
לציפוי
50 מ"ל חלב
לעיטור
קוקוס לבן טחון (שבבי קוקוס)
אופן ההכנה
את החמאה ממיסים במיקרוגל ומוסיפים פנימה תוך כדי בחישה: סוכר, קוקוס, שקדים, קקאו, קמח תפוח אדמה, קמח שקד ואבקת אפיה.
מוסיפים את הביצים הטרופות ומעבדים לבצק אחיד.
משטחים ע"ג התבנית ומחליקים את התערובת לשכבה אחידה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כ 20 דקות.
בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי.
בסיר כפול, על אמבט מים חמים, ממיסים את השוקולד והחמאה. לאחר ההמסה מסירים ומוסיפים את הסוכר והחלב בוחשים היטב. כאשר העוגה מוכנה, מורחים את הציפוי וזורים מעל את שבבי הקוקוס.
מצננים כ 30 דקות, חותכים לקוביות ומעבירים לכלי אחסון.
ספר מתכונים לילדים