איזה אישורים לבדוק? איזו פטמה לבחור? ואיך לשמור על המוצץ ועל התינוק? טיפים לרפואה
- ראשית, יש לבדוק שלמוצץ אישור מכון התקנים, ולוודא שפרטי היבואן/היצרן (שם, טלפון וכתובת) קיימים על גבי האריזה (במידה והפרטים לא מופיעים על גבי האריזה, סביר להניח שלמוצר אין אישור של מכון התקנים).
- חובה לבחון את המוצץ לעיתים קרובות ולבדוק האם קיימים סימני שחיקה מוגברים, סדקים או דביקות על גבי המוצץ. יש להחליף את המוצץ ברגע שסימני הבלייה מופיעים.
- בזמן השינה רצוי להשתמש במוצץ ללא טבעת (ללא ידית) או במוצצי לטקס העשויים 100% גומי (בהם הטבעת לא מפריעה לתינוק בזמן השינה כי היא גמישה).
- פטמת המוצץ יכולה להיות עשויה משני חומרים: מגומי טבעי (לטקס) - חומר אלסטי ורך, או מסיליקון, הנחשב לחומר קשיח יותר. במידה והתינוק דוחה את מוצץ הסיליקון, ניתן להחליפו במוצץ מגומי ולהפך. בזמן בקיעת השיניים מוצץ מגומי הינו מומלץ יותר.
- יש להתאים את גודל וצורת הפטמה לצרכיו האישיים של התינוק. קיימים שלושה גדלים שונים של פטמות, כאשר בחודשים הראשונים חשוב להקפיד על שימוש בפטמה קטנה ביותר (גודל מיני או קצר). כמו כן, קיימים שלושה סוגים של פטמות – פטמה אורתודנטית, פטמה אורתודנטית סימטרית ופטמה בצורת דובדבן. במידה והתינוק דוחה סוג אחד, ניתן להחליף את המוצץ לסוג אחר.
- יש לשטוף את המוצץ היטב ולעקרו על ידי הרתחתו במים לפני השימוש הראשון במשך 5 דקות לפחות.
- אין לתלות מוצץ ע"י חוט מסביב לצווארו של הילד מחשש להסתבכות החוט וחנק – תופעה זו עלולה להתרחש בכל גיל.
מידע כללי
על מוצצים ומוות בעריסה: מחקרים שפורסמו לאחרונה מצביעים על כך שמציצת מוצץ מקטינה את הסיכוי למוות בעריסה.
על המוצץ והשן: תופעות רבות הקשורות בשיניים כגון: עששת, מנשך לא תקין של השיניים ונסיגת חניכיים, משויכות לשימוש במוצצים. אין ספק שיש קשר בין מציצת מוצץ ומבנה החניכיים, אך ככל הנראה המצב משמעותי יותר כאשר מדובר בשימוש מרובה במוצץ מעבר לגיל בו בוקעות שיני הבשר. מציצה בטרם הרדמות או רק לצרכי הרגעה כנראה לא תהיה בעלת השפעה משמעותית על צורת הלסת ומנשך השיניים. יש להיגמל ממוצץ מוקדם ככל האפשר אך להעדיף את השימוש בו על מציצת אצבע.
באדיבות רונן חסידים, מנכ"ל חברת "אינטרסן", המתמחה בשיווק מגוון מוצרים לתינוקות.