, מתכונים לחמין, מתכונים מרוקאים, מתכונים לחורף, נונה קפה בר, אבן גבירול 44, תל-אביב • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לחמין מרוקאי

באדיבות סימה וקסמן- מה"נונה" קפה בר

 

מרכיבים:

600 גרם בשר ראש או שפונדרה

כוס חומוס מושרה במים לילה

כוס חיטה מלאה שהושרתה במים

כוס אורז שטוף ומיובש

8 תפוחי אדמה קטנים

4 ביצים שטופות

2 ראשי שום

1/2 כוס ציר מרק עוף

3 שזיפים מיובשים

3 תמרים

2 שקיות קוקי

מלח, פלפל לפי הטעם

פפריקה אדומה

 

אופן הכנה:

את האורז מתבלים במעט פלפל ומלח עם רבע כוס ציר עוף (למי שאין ציר ניתן להוסיף כף גדושה של מרק עוף וחצי כוס מים), מערבבים את האורז עד לספיגה טובה של הנוזלים. מעבירים לשקית קוקי וקושרים את השקית. בקערה נפרדת מתבלים את החיטה במלח, פלפל, כף גדושה של פפריקה אדומה, ראש שום שלם קלוף, מוסיפים כוס מים, מערבבים את החיטה ולאחר ספיגה טוב של הנוזלים מעבירים לשקית קוקי וקושרים את השקית.

במחבת גדולה מטגנים מעט מאוד את החומוס עם שומן אווז (טאצ' אשכנזי) ומעבירים אותו לסיר החמין (חשוב שהסיר יהיה עם ידיות פלדה או בלי ידיות בכלל). מטגנים במחבת את תפוחי האדמה והבשר (כל אחד בנפרד) מעט מאוד. את תפוחי האדמה מניחים על החומוס, את הבשר מניחים על תפוחי האדמה ומעל כל זה מניחים את שקיות הקוקי המוכנות והביצים.

מפזרים בסיר את ראש השום השני בבודדים (כל שן בנפרד), שזיפים ותמרים (מוסיפים מאוד לטעם וגוון החמין). מוסיפים מים עד לכיסוי תפוחי האדמה והבשר בלבד! (השקיות והביצים נושקות למים אך לא מכוסות במים). את הסיר מניחים ללילה שלם על הפלטה או לחילופין לתנור לכל הלילה בחום של 100 מעלות.

 

בתיאבון.

נונה- קפה בר-

אבן -גבירול 44, תל-אביב. 03-6966365 7 ימים בשבוע 24 שעות ביממה.

הכתבה נוצרה בתאריך : 15/01/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו