באדיבות זיו שלף מקייטרינג שלף
מרכיבים:
1/4 כוס שמן
3 בצלים פרוסים
6 תפוחי אדמה קלופים וחצויים לחצי
2 יחידות קישקא
6 ביצים
6 יחידות ג'חנון
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות פפריקה מתוקה
מים לפי הצורך
אופן הכנה:
בסיר רחב (לא מחייב גבוה) שניתן להכניסו לתוך תנור, לטגן את הבשר והבצל עד שהבשר מקבל צבע חום ולהוריד מהאש. מסדרים בערימות נפרדות בתוך הסיר את השעועית הלבנה, שעועית אדומה, חומוס והחיטה. מפזרים את חצאי תפוחי אדמה, מסדרים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את ציר הבקר וממלאים את הסיר במים עד לכיסוי כל הרכיבים.
חשוב מאוד להשאיר מרווח של
לבשל את הסיר על אש נמוכה בשעות הערביים עד לבעבוע הנוזלים. ממשיכים לבשל כך עד לשעות הערב המאוחר כ- 7-9 שעות.
מוסיפים את הג'חנון והקישקע ומכסים את הסיר. ניתן להוסיף מים לפי הצורך. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות למשך לילה שלם. במקרה של עודף נוזלים ניתן להחזיר את הסיר לאש עד לעודף הנוזלים מתאדים.
בתיאבון.
שלף קייטרינג, בהנהלת השף זיו שלף- עלומים 15 סביון. 054-6655920