הפעם במדור נכין, עוגיות ג'ינג'ר הלוא הן עוגיות התבלינים שמוכרות לילדים מהסרט "שרק" (ילד העוגייה).
מאת: ורד פרידמן
את העוגיות נוהגים להכינן בחג המולד (מי שחוגג). אני מאוד אוהבת אותן מפני שהן מתובלנות בהרבה קינמון ומשאירות "עיקצוץ" מהג'ינג'ר לאחר כל ביס.
אם העוגיות "חריפות" או מתובלנות מדי לילדים ניתן להוריד מכמות הג'ינג'ר. ניתן לקשט איך שרוצים ובאיזה צבע קרם שרוצים. אני מביאה כאן את הדוגמא המסורתית ביותר והפשוטה לקישוט העוגיות.
המרכיבים:
3 כוסות קמח רגיל
1 כוס סוכר
1 כף מלאה ג'ינג'ר טחון
1.5 כפות גדושות קינמון
שמינית כף ציפורן טחון
2 כפות מולסה=דבשה (טיבעית- לא ה"חזקה) להשיג בחנויות המתמחות
2 ביצים או 3 חלמונים
חותכן בצורת איש
אופן ההכנה:
במעבד מזון מניחים את הקמח, התבלינים והחמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לפירורים.
מוסיפים את הביצים ואת המולסה ומעבדים עד שנוצר בצק פירורי.
אם הבצק יבש מדי ניתן להוסיף מעט מים קרים.
מקררים שעה במקרר.
מחממים תנור ל- 160 מעלות: חום בינוני נמוך.
מרדדים את הבצק.
נותנים לילדים לקרוץ עם החותכן את צורת העוגיות.
מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
אופים את העוגיות כחצי שעה עד שהן משחימות בצדדים.
מכינים רויאל אייסינג לבן ומעט מעט אדום. (מתכון לרויאל אייסינג ניתן למצוא בכתבה
מוסיפים קצוות שיער, עיניים, גבות ו"קישקושים" בידיים וברגליים:
מוסיפים פה רויאל אייסינג צבוע אדום ו–העוגיות מוכנות.
ורד פרידמן עוסקת בעיצוב עוגות. לאתר של ורד