כתבה שלישית בסדרה- צובעים את בצק הסוכר ולומדים שלל סוגי סגירות לעוגה.
מאת: ורד פרידמן
נתחיל מהבסיס- כיצד צובעים בצק סוכר?
ראשית כל משתמשים בצבע מאכל ג'ל (הוא הטוב ביותר לצביעת בצק סוכר).
שמים מעט צבע (בכמות הרצויה .על מנת להגיע לגוון כהה יותר שמים יותר צבע, אך תמיד עדיף לשים פחות ולהוסיף במידת הצורך).
לשים את הבצק על מעט קורנפלור או אבקת סוכר, עד שהבצק כולו צבוע. (ניתן לשחק עם הצבעים ולצבוע חלקית- כלומר: כך שיישארו "גוונים " בבצק).
כך צובעים את הבצק.
טיפ- הצבעים שחור ואדום הם צבעים מעט "בעייתיים", כלומר: קשה מאוד להגיע לצבעים חזקים, ניתן להוסיף הרבה יותר צבע או לצבוע מעל עם צבע מאכל ומכחול עדיף להשתמש ב"סופר רד" ו"אקסטרא בלאק".
סגירות לעוגה
סגירת העוגה,משמעותה- ציפוי וקישוט הדופן בתחתית העוגה. ניתן לעשות סגירה לעוגה או להשאיר את העוגה כפי שהיא, ללא סגירה. הסגירה ברוב המקרים מוסיפה יופי לעניין לעוגה.
נדגים סגירה פשוטה של "נקניק" בצק סוכר צבוט ונראה מספר של סוגי סגירות:
ראשית כל- מרטיבים במכחול עם מים את שולי העוגה למטה. (אם האלמנטים יבשים ניתן להדביק בעזרת רויאל אייסינג: 250 גרם אבקת סוכר וחלבון ביצה מעורבבים יחד).
מבצק הסוכר עושים "נקניק" ארוך ומניחים בעדינות מסביב לעוגה. משתדלים שהחיבור יהיה בחלק האחורי של העוגה, על מנת שהעוגה תהיה אסתטית יותר. קוטמים שאריות ומהדקים מעט עם היד על מנת שה"נקניק" יידבק לעוגה.
הסגירה מוכנה.
ניתן לצבוט את ה"נקניק" עם צובטן- בצורות שונות.
וזו דוגמא נוספת לסגירה.
ישנם סוגים רבים מאוד של סגירות לעוגה, הכול כיד הדמיון הטובה עליכם/ן. הנה מספר דוגמאות קטן לסוגי סגירות. זכרו כי הכול אפשרי וניתן לשחק ולגוון :
דשא שנעשה על ידי גלגול כדורים קטנים של בצק סוכר ירוק ולאחר מכן הפיכתם למעין נקניקים קטנים כשבסיסם עבה ולמעלה הם דקים יותר. ניתן להוסיף אלמנטים שונים: פה אנו רואים הוספה של פרח.
דוגמא לדשא "שונה" – מניחים נקניק בצק סוכר מסביב לעוגה (אפילו לא נקניק שווה בעוביו- רחב במקום אחד וצר במקום שני). בעזרת צנטר משונן (המשמש לזילוף קרם) או עם כמה קיסמים (קיסמי שיניים או שיפודים) ביחד דוקרים את הבצק וכך נוצר אפקט של דשא. ניתן לשלב פרחים, פרפרים וכל העולה על דעתכם.
דוגמא לשילוב דמות מפוסלת בסגירה: גם נקניק צבוט וגם צפרדע חמודה מבצק סוכר.
הנה דוגמא לסגירה שהיא בעצם מייצגת את כל העוגה: העוגה במקרה זה היא עוגת קומותיים, ואין מקום בעוגה הספציפית הזו לשלב פיסולים משום שבראש העוגה יש שילוב של דף אכיל. אז הסגירה "מייצגת" את נושא העוגה: כביש, מכונית ועוד.
סגירה על ידי עיגולים- עושים עיגולים בגודל ובצבע הרצוי (צבעוני או צבע אחד...) ומניחים מסביב לעוגה.
ניתן לעשות סגירה לעוגה בעזרת אלמנטים שאינם אכילים: כגון : סרט או פרווה , רצועת בד וכיו"ב:
וגם, בעת ציפוי העוגה בבצק סוכר, להשאיר מעט בצק בשוליים על מנת שאותו נצבוט:
בהצלחה.
לכתבות קודמות:
ורד פרידמן עוסקת בעיצוב עוגות.