כן! בהחלט אפשר ואפשר להכין יופי של עוגיות. העוגיות עשויות מבצק פריך בטעם וניל ואת הויטראז' מכינים מסוכריות זכוכית צבעוניות. הבן הגדול שלי עושה את זה הרבה יותר פשוט וקורא להן - עוגיות עם סוכרייה.
מאת:
חומרים
לעוגיות (עוגיות וניל של מרתה סטיוארט):
200 ג"ר חמאה / מחמאה
11/2 כוסות סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
4 כוסות קמח תופח
לויטראז' – סוכריות "זכוכית" צבעוניות
כלים: חותכנים בצורות שונות ובגדלים שונים
אופן ההכנה
מערבלים במיקסר (וו גיטרה) את החמאה עם הסוכר למשך כ-5 דקות. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל עד להשתלבותן בתערובת החמאה. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל ולבסוף את הקמח.
חשוב כשמוסיפים את הקמח, להנמיך את מהירות המיקסר למהירות מינמום בכדי שהקמח לא יתפזר. מערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
מוצאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
לאחר כמחצית השעה, מוציאים מהמקרר ולשים מעט את הבצק על משטח מקומח.
מרדדים וקורצים צורות בעזרת חותכנים. בעזרת חותכן קטן יותר קורצים צורות מתוך הצורה הגדולה(לדוגמא קורצים צורת לב ומתוך הלב קורצים לב קטן).
מניחים את הסוכריות הצבעוניות בשקית (אחת לכל צבע) ושוברים אותן בעזרת פטיש שניצלים.
מניחים את העוגיות על תבנית אפיה מקומחת. מניחים בתוך "החור" (הלב הקטן) שקרצנו פירורי סוכרייה .
שימו לב- לא לשים יותר מדי, אחרת הסוכרייה "תגלוש".
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב.
במהלך האפייה הסוכרייה תימס ותתאחד עם העוגייה.
לאחר שהעוגייה תתקרר נקבל עוגייה ובתוכה סוכרייה.
בתאבון!