מרכיבים:
1 כוס חלב
1/4 כוס סוכר לבן
1 כפית סוכר וניל
1 כוס קמח
1 כף קורנפלור
3 ביצים
1/2 כוס פירות יער (אוכמניות/פטל/דומדומניות ועוד) טריים
שמן סויה/קנולה לטיגון
אבקת סוכר (לקישוט)
אופן הכנה:
1- את החלב, סוכר וניל והחמאה יש לשים בקלחת ולהביא לרתיחה.
2- לנפות את הקורנפלור לתוך הקמח ולערבב אותם ביסודיות. בבת יש ליצוק את הקמח לנוזל רותח ולערבב עד לקבלת רביכה סמיכה ואחידה.
3- מוסיפים את פירות היער ומקפלים בזהירות. מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם ומערבבים) מקררים לפחות 4 שעות.
4- לחמם שמן בסיר לחום של 160 מעלות. בעזרת 2 כפות ניתן לעצב כדורי בצק ולהכניסם לשמן. לטגן עד שמזהיב מכל הצדדים (בערך 5 דקות).
5- להגשה: לבזוק אבקת סוכר- ניתן להגיש עם רוטב שוקולד חם או קונפיטורת פירות תוצרת בית.
בתיאבון !!!