מתכון לביבות כרובית - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון ללביבות כרובית

באדיבות איילת לטוביץ, ביתא קפה

 

מתכון ל- 25 יח'

מרכיבים:

2 כרוביות בינוניות

מלח גס לבישול

50 גרם גבינת פרומעז

שן שום

חופן עלי כוסברה

4 כפות שמנת מתוקה

2 ביצים

חצי כוס קמח

מלח

שמן זית

 

 

אופן הכנה:

1.       חוצים את ראשי הכרובית ומניחים בסיר. מכסים במים קרים ומוסיפים חופן מלח גס. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח במשך כרבע שעה עד שהכרוביות מתרככות. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ- 25 דקות בסיר מכוסה. מכבים את האש ונותנים לכרובית לנוח במים במשך 10 דקות נוספות. מסננים, סוחטים מהנוזלים ומצננים.

2.       במעבד מזון מנחים את כל המרכיבים פרט לשמן הזית ומעבדים עד קבל מחית חלקה ואחידה. טועמים ומשלימים טעם עם מלח.

3.       מחממים מחבת עם שמן זית בעומק של חצי ס"מ על להבה בינונית.

4.       בעזרת כף יוצרים לביבה מהבלילה (אם השמן בטמפרטורה הנכונה יופיעו בועות בשולי הלביבה) ויוצקים למחבת. מטגנים בשני הצדדים עד ששולי הלביבה משחימים קלות ומעבירים למצע של נייר סופג.

5.       מגישים בליווי יוגורט עזים. בתיאבון!

 

Beta Caffe,  תל-אביב.

 

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 04/12/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו