לפפאיה סגולות לטיפול בבעיות עיכול. מומלץ להשתמש בפרי לסלטים, ריבות ותבשילים שונים. הנה מתכון באדיבות יריב מלילי, ממסעדת בית תאילנדי.
מרכיבים:
פפאיה אורגנית ירוקה במשקל חצי קילו- קלופה
8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כשישה ס"מ
12 עגבניות שרי חצויות
4 שיני שום בינוניות
כ-
6 כפות נאם פלה (רוטב מי דגים) ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק
מיץ מלימון וחצי
8 כפיות סוכר
(במקור מוגש גם עם פלפלים חריפים קצוצים- אך עבור הילדים רצוי לוותר)
אופן ההכנה:
חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קלפן חותכים לרצועות דקות.
במכתש עילי כותשים את שיני השום עד לקבלת משחה.
מוסיפים את הלוביה וכותשים קלות למחצה.
מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את טעמי המרכיבים). מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת. טועמים ומשלימים תיבול.
מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה מפזרים את הבוטנים מעל ומגישים.
בתיאבון!
בית תאילנדי
בוגרשוב 8 , תל-אביב. 03-5178568
פתוח א'-שבת 12:00-24:00