מתכון לשלושה סועדים
מרכיבים:
3 דגי מטיאס נקיים מעצמות (לפחות מהאידרה)
כף סוכר
חצי כוס 100 cc חומץ
כוס מים 200 cc
4-5 עלי דפנה עם גרגירים
2 בצלים חתוכים לטבעות
אופן הכנה:
חותכים את הדגים לשלושה חלקים ומשרים במים למשך יומיים. מביאים לרתיחה בסיר את החומץ, מים, בצל, עלי הדפנה (כולל גרעינים) ומורידים מהאש. לוקחים את הדג המושרה ומסננים אותו מהמים. מוציאים מתוכו (אזור המעיים) את הביצים ונוזל חלבי ומערבבים יחד עם הנוזל שיצרנו על הגז. טובלים את הדג בנוזל מערבבים ומקררים במקרר למשך יממה והמנה מוכנה.