פעילויות לילדים, אטרקציות לילדים ולמשפחה - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

חנוכה מתוק

מתכוני חנוכה מתוקים במיוחד

 

קיבצנו את המתכונים הנבחרים שנשלחו לתחרות מותק מתוק. סביבוני שוקולד, דונאטס עם רוויון, סרטי בצק ועוד. הזוכה שלנו היא לימור זהבי עם לביבות בטטה עם קורנפלקס.

מאת: מערכת לגדול 

הרבה מתכונים הגיעו למערכת ואנו מגישים לכם את הבולטים ביותר. הזוכה שלנו היא לימור זהבי עם לביבות בטטה וקורנפלקס. טוביה צפיר, השופט שלנו נימק כי "המתכון מאוד מקורי, מרכיב הבטטה ייחודי ובריא, השילוב עם הקורנפלקס מלהיב, אני רץ להכין לנכדים"

 

 

מתכונים מעולים לחנוכה- לגדול

 

אז הנה קודם המתכון המנצח :

 

לביבות בטטה עם קורנפלקס

מאת : לימור זהבי

מצרכים: 3 בטטות, 3 כפות קמח, 5 כפות סוכר, 3 ביצים, חצי כפית קינמון, כוס או יותר קורנפלקס עם דבש (איזה שאוהבים)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הבטטות במים רותחים עד שהן מתרככות.

2. מועכים את הבטטות (ללא הקליפה) בקערה ומקררים מעט.

3. מוסיפים את יתר המצרכים ולבסוף את הקורנפלקס.

4. קורצים לביבות ומטגנים בשמן משני הצדדים. אפשר לטבול בשמנת חמוצה אם אוהבים.

וגם: 

דונאטס עם רוויון

מאת: לוקצ'ר

מרכיבים: 2 ביצים גדולות, 3 1/2 כוסות קמח, 1 כוס רויון (לא להחליף בשמנת או חלב, כיוון שהרוויון גורם לתסיסה), כוס סוכר, 50 גר´ חמאה מומסת ללא מלח, כף אבקת אפייה, 1/4 כפית אגוז מוסקט, 1/4 כפית פלפל אנגלי גרוס, 1 כפית מלח אבקת סוכר או גלזורה לדונאט, שמן צמחי לטיגון, אביזר לקריצת עוגיות עגולות, מכשיר להוצאת ליבת תפוח גדול , או כוסית קטנה לליקר ליצירת החור של הדונאט

אופן הכנה:

1. טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר.

2. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול. מוסיפים את הרוויון והחמאה המומסת.

3. בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, אגוז המוסקט והפלפל האנגלי. מערבבים עם עיסת הביצים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף.

4. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה מינימום, עד שעתיים. מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה (אם יש תרמומטר לשמן, להגיע ל00 19-).

5. מוציאים את הבצק מהמקרר ועורכים אותו על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ. קורצים עם טבעת העוגיות עיגולים, ובאמצעם יוצרים חור בעזרת כוסית קטנה או מכשיר להוצאת ליבת תפוח.

6. ברגע שהשמן חם, מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב. הופכים לעוד דקה או שתיים. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר מגבת. בוזקים אבקת סוכר או טובלים בגלזורה.

* אפשר לטגן בזהירות גם את העגולים הקטנים שנשארו מהחור של הדונאט. הם מזהיבים מהר יותר, ואין צורך להפוך אותם.


סביבוני שוקולד קטנים ממולאים בריבה ומצופים בסוכריות צבעוניות.

מאת: שירה גולה

אולי זה נשמע קצת מסובך אבל כשמכינים את זה זה קל מאוד!!!

המצרכים: חבילת שוקולד מריר, 1/4 כוס יין, קובייה קטנה של חמאה ,ריבת תותים (או כל ריבה לפי מה שאוהבים), חבילת סוכריות צבעוניות, ניילון נצמד, סביבון פלסטיק שנפתח ונסגר לשני חלקים.

אופן ההכנה:

1.לוקחים סביבון שנפתח לשניים מפלסטיק רגיל. פותחים אותו ומכסים אותו מבפנים בניילון נצמד. כשמכסים צריך שתהיה גישה להוציא אחר כך את השוקולד מהסביבון.

2.לוקחים סיר קטן, שוברים את חבילת השוקולד לריבועים מכניסים לתוך הסיר ומוסיפים את היין ואת הקוביית חמאה.

3.מערבבים את השוקולד בסיר עד שמתקבלת עיסה ללא גושים.לוקחים את החצי הראשון של הסביבון ומכניסים לתוכו שוקולד כך שמתקבלת מסגרת קצת עבה שתכיל את ההיקף של הסביבון.

4. כך עושים גם בחצי השני, ומכניסים למקפיא לחצי שעה או אפילו לשעה.

5.כאשר התקרר השוקולד ממלאים את הסביבון בריבה וגם את החצי השני ממלאים מחברים את שני החצאים במהירות (כדי שלא תשפך הריבה) ומכניסים עוד פעם למקפיא. (מה שיחבר את שני חצאי הסביבון זו הריבה כאשר תקפא.)

6.מוציאים את הסביבון מהמקפיא ובזהירות מחזיקים בניילון הנצמד ומוציאים את השוקולד מהסביבון ואחר כך מוציאים את הניילון הנצמד עצמו מהסביבון. מכניסים לקערה עמוקה את הסוכריות צבעוניות, טובלים את הסביבון בתוך השוקולד שהכנו בהתחלה אחר כך בסוכריות מכניסים למקרר לעשר דקות ואוכלים בהנאה..

 

 


מתכון לסרטי בצק מטוגנים

מאת: דליה כהן

החומרים: 1 כוס קמח 2 ביצים קורט מלח, מים (כ-1/2 כוס) , שמן לטיגון, כ- 100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה רחבה את הקמח, הביצים והמלח. מערבבים ומוסיפים בהדרגה את המים, תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. מניחים במקום חמים למשך 20 דקות.

2. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי כ- 1 ס"מ. חותכים לרצועות ברוחב של 3 ס"מ ובאורך של 10 ס"מ. חורצים חריץ לאורך במרכזה של כל רצועה (אורך החריץ 5-4 ס"מ) ומעבירים דרכו קצה אחד של הרצועה.

3. מקמחים מגש ומניחים עליו את סרטי הבצק.

4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את סרטי הבצק ולאחר הצינון מפזרים אבקת סוכר.



לביבות מצחיקות 

החומרים: 4 תפוחי אדמה בינוניים, 4 ביצים, מלח, פלפל, שמן לטיגון, המון ירקות טריים בשלל צבעים.

אופן ההכנה:

1. מגרדים בפומפייה עדינה את תפוחי האדמה. מוסיפים את הביצים והתבלינים. מלבבים את הלביבות הטעימות בשמן במחבת.

2. אחר כך מעצבים כל לביבה על צלחת. בעזרת הירקות עושים פרצופים מחייכים. זיתים ירוקים כעיניים , רבעי עגבניה אוזניים, פלפל אדום/ירוק פרוס לרצועות שיער, מלפפון פרוסים לעיניים, עגבניות       שרי אף וכו'.

3. כל ילד שלי מהארבעה בוחר את הירקות האהובים לעין ויותר כיד הדמיון הטובה עליו ואז זוללים הכול הכול בתאבון וחג שמח.

 

 

"מותק של לביבות"

מאת: לילך ריחן

החומרים: 2  ביצים, 3 כפות קמח, ½ כוס חלב, כף אבקת סוכר, קורט מלח, ½ כוס פירות יער טריים (פטל, אוכמניות, תותים), שמן לטיגון להגשה: ריבת אוכמניות, אבקת סוכר, שמנת חמוצה.

אופן ההכנה:

1. מפרידים ביצים ונותנים לילדים להקציף את החלבונים לקצף גמיש (עם מטרפה ידנית).

2. את החלמונים טורפים, מוסיפים את קמח, חלב, סוכר, מלח ומערבבים. מקפלים בעדינות לתערובת את החלבונים המוקצפים, והילדים בוחרים את פירות היער האהובים עליהם.

3. מוסיפים ובוחשים בעדינות. במחבת עם שמן עמוק מטגנים את הלביבות. מגישים עם ריבת אוכמניות או אבקת סוכר ושמנת חמוצה. יאמי, יאמי....


עוגיות חידות חנוכה

מאת: מאור פוגל

המתכון שאני שולחת הוא מאוד מיוחד: 1. הוא קל להכנה עם ילדים וכיפי 2. הוא טעים לילדים וגם למבוגרים כמובן. 3. יצירתי. 4. אפשר לשחק מגוון משחקים, ליהנות ולאכול

ללוש את המצרכים: 3 כוסות קמח, 1/2 כוס סוכר, 1 שקית אבקת אפיה, 2 ביצים, כפית תמצית רום, 3 כפות מיץ ענבים, 1 מרגרינה לאפיה. לשים היטב ומרדדים עם מערוך.

עכשיו העניין היצירתי- הילדים מרדדים את הבצק ויוצרים צורות מיוחדות כאהבת נפשם הקשורות לחנוכה (סביבונים, חנוכיות, מנורות, נרות, סופגניות ועוד...) אפשר לקשט את העוגיות בסוכריות עוגה צבעוניות או בנטיפי שוקוצ'יפס. אופים בתנור בחום בינוני עד שיזהיב. כל ילד נהנה מאוד לאכול את היצירה שלו - אפשר לעשות תצוגה של העוגיות ולחוד חידות - מי שמצליח מקבל את העוגייה. לילדים גדולים יותר (מכיתה א' ומעלה) אפשר ליצור מהבצק אותיות (או להכין לבד או להיעזר בשבלונות מוכנות של אותיות) ולהכין מילים הקשורות לחנוכה. מקשטים כמו שכתבתי קודם ואופים. עכשיו הזמן לשחק עם העוגיות: *כל אחד מקבל שקית עם אותיות של מילה הקשורה לחנוכה ומנסה מעוגיות האותיות להרכיב את המילה. אפשר לסובב סביבון אמיתי ובכל פעם שהסביבון נופל על אות מסוימת (נ, ג, ה, פ) להרכיב מילה המתחילה באות - להרכיב מעוגיות כמובן. אפשר לחשוב על המון משחקים, חידות ופעילויות עם העוגיות- גם אותיות עוגיות וגם צורות חנוכה עם עוגיות בהצלחה תאפו, תשחקו ותיהנו...תודה וחג יצירתי, מואר ושמח!!!!!

 

פחזניות ממולאות בקרם וניל עם כל מיני הפתעות וסוכריות בפנים:-) ושוקלד מעל...

מאת: דפנה שגב

ההכנה היא מהירה אבל אינטנסיבית ומדויקת.

ממיסים 100 גרם חמאה בסיר עם כוס מים, כפית סוכר וקורט מלח. לערבב היטב - לא להרתיח. להוסיף בבת אחת כוס ורבע של קמח תופח. לערבב היטב ומהר, עד שמתכדרר והופך לגוש יפה. להוציא מהאש ולהניח את הסיר על מגבת לחה. הכול קורה מאד מהר, צריכים להיות ערניים. לחמם את התנור ל-180 מעלות. לערבב עוד קצת עד שהבצק מתקרר מעט. ואז להוסיף ביצה אחת בגודל L, לערבב ולהטמיע. לא להיבהל זה נספג מהר מאד. ואז להכניס עוד אחת ולערבב היטב. להמשיך גם עם השלישית ולערבב היטב. (אם הביצים קטנות יותר מגודל L, אז להכניס ארבע ביצים) להכניס למזלף ולהכין את הפחזניות על משטח מרופד בנייר אפייה. רצוי באופן מאורך, כיוון שאז הפחזניה קלילה יותר. אפייה: (לבצע באופן מדייק) את הפחזניות מכניסים לתנור ל-20 דקות ב-180 מעלות - אסור לפתוח את התנור!! אחר כך להעלות ל-200 מעלות - עוד 8 דקות, עם דלת התנור קצת פתוחה, לשחרור אדים. מכינים קרם משמנת מתוקה+שקית פודינג וניל וכוס חלב. מכינים שוקולד נוזלי מ-100 גרם שוקולד חלב שהומס עם רבע כוס חלב. כשהפחזניות יוצאות מהתנור יש להניח להן להתקרר על צידן. אחר כך למלא אותן בקרם שהילדים כל כך אוהבים מעורבב בסוכריות עדשים צבעוניות, ואת הכל לטבול טבילה מהירה בשוקולד, לקרר במקרר או אפילו פריזר למספר דקות ואז להגיש. זה נשמע ארוך וזה נשמע מסובך. ההכנה פשוטה מאד, ולראות את הפרצוף של המתוקים כשהם רואים את זה ונותנים ביס ומגלים את ההפתעות בתוך הקרם... ההכנה היא קלה מאד ומהירה למדי. שווה את הטרחה :-)

 

לביבות מתוקות בננה שוקולד ציפ'ס 

מאת: מירב אקסלרוד

החומרים: 1/2 1  כוסות קמח, שקית אבקת אפייה, 2 כפות סוכר, קורט מלח, 2 ביצים, 3/4 כוס חלב, 2 כפות גבינה לבנה, 20 גרם חמאה, מומסת, 20 גרם מרגרינה / חמאה לשימון, בננה, שבבי שוקולד ציפ'ס.

אופן ההכנה :

1. שמים את המוצרים היבשים בקערה ומערבבים. לאחר מכן שופכים לקערה את החלב הגבינה והביצים .מועכים את הבננה ומוסיפים גם את שבבי השוקולד ציפ'ס לתוך הבלילה ומערבבים.

2.  את החמאה המומסת מוסיפים לקערת הפנקייק ומערבבים.

3. משמנים מחבת במרגרינה / בחמאה ויוצקים כל פעם למחבת כף מצקת.  בתאבון ! הילדים מתים על זה .

 



חג מתוק ושמח

הכתבה נוצרה בתאריך : 28/11/2023
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו